Cadillac InnerSpace Autonomous Concept

Το διθέσιο αυτόνομο ηλεκτρικό απεικονίζει το όραμα της αμερικάνικης μάρκας για τις πολυτελείς μετακινήσεις του μέλλοντος

Cadillac InnerSpace Autonomous Concept

Το διθέσιο αυτόνομο ηλεκτρικό απεικονίζει το όραμα της αμερικάνικης μάρκας για τις πολυτελείς μετακινήσεις του μέλλοντος

Τα τελευταία χρόνια η CES, η έκθεση ηλεκτρονικών ειδών που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, φιλοξενεί κατασκευαστών αυτοκινήτων που θέλουν να παρουσιάσουν τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν. Στην περίπτωση της Cadillac, της premium μάρκας του ομίλου General Motors, το InnerSpace Concept “εκπροσωπεί” τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις μετακινήσεις του μέλλοντος.

Πρόκειται για ένα διθέσιο και πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο κινείται πλήρως αυτόνομα ώστε να προσφέρει στους επιβάτες του άνεση και προσωποποιημένες εμπειρίες κατά το ταξίδι. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει αλληλεπίδραση μέσω της μεγάλης, πανοραμικής οθόνης SMD LED. Οι δύο επιβάτες έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς μέσω τεχνολογίας “over the air”.

Η σχεδίαση του InnerSpace Concept επιτρέπει την γυάλινη οροφή να ανοίγει σε δύο κομμάτια μαζί με τις πόρτες. Στην ευκολότερη είσοδο και έξοδο από το όχημα συνδράμουν και τα καθίσματα που γυρνούν προς τα έξω. Η Cadillac έχει εξελίξει ένα ασύρματο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας, το οποίο επιτρέπει τα modules να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου. Έτσι γίνεται ιδανική εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου και οι επιβάτες μπορούν να κάθονται πολύ χαμηλά, όπως σε ένα σπορ μοντέλο.

“Το όχημα εκφράζει το όραμά μας για την επόμενη δεκαετία και πέρα από αυτή. Είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει άνετο ταξίδι και μοναδική εμπειρία στους επιβάτες”, σχολίασε ο Bryan Nesbitt, εκτελεστικός διευθυντής σχεδίασης της General Motors.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!