H υβριδική Bentley Flying Spur στην Ισλανδία με σεβασμό στο περιβάλλον

Το υπερπολυτελές μοντέλο διένυσε απόσταση 733 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανανεώσιμη ενέργεια

H υβριδική Bentley Flying Spur στην Ισλανδία με σεβασμό στο περιβάλλον

Το υπερπολυτελές μοντέλο διένυσε απόσταση 733 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανανεώσιμη ενέργεια

Η υβριδική Bentley Flying Spur, κινήθηκε με δεύτερης γενιάς βιοκαύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια γεωθερμικής προέλευσης, για να διανύσει 733 χιλιόμετρα διασχίζοντας την Ισλανδία. Το ταξίδι ήταν μια απόδειξη της αυτονομίας του νέου υβριδικού μοντέλου της Bentley, του δεύτερου μετά τη Bentayga Hybrid και της σημασίας της έρευνας της Bentley για βιοκαύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τροποποίηση του κινητήρα. Το υβριδικό σύνολο της Flying Spur συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V6 2,9 λίτρων με έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει συνολικά 544 ίππους και 750 Nm ροπής.

Το μοντέλο αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα της Bentley σε ένα ταξίδι που στόχο έχει να την καταστήσει ως την πιο βιώσιμη εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με τη στρατηγική Beyond100. Η Flying Spur Hybrid θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές του κόσμου από το 2022, ενώ όλα τα μοντέλα της γκάμας θα έχουν μια υβριδική έκδοση έως το 2024, πριν από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας το 2025.

Το 100% ανανεώσιμο βιοκαύσιμο δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε, είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης χημείας και αναπτύχθηκε από την Coryton, η οποία υποστηρίζει την Bentley στην έρευνα για ανανεώσιμα καύσιμα. Η παραγωγική διαδικασία μετατρέπει, μέσω ζύμωσης, τη βιομάζα των απορριμμάτων σε αιθανόλη. Η αφυδάτωση της αιθανόλης τη μετατρέπει σε αιθυλένιο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε βενζίνη μέσω της διαδικασίας ολιγομερισμού, ενώνοντας μικρά μόρια υδρογονάνθρακα ώστε να παραχθούν μακρύτερα, πιο πυκνά ενεργειακά.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε στο υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ήταν από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ισλανδίας. Η Ισλανδία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το 75% του ρεύματος παράγεται μέσω υδροηλεκτρικής ενέργειας και το 25% από γεωθερμική ενέργεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!