Mercedes-EQS: Ηλεκτρικά χιλιόμετρα σε αλπικό τοπίο

Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz εμφανίστηκε στους δρόμους της Ελβετίας

Mercedes-EQS: Ηλεκτρικά χιλιόμετρα σε αλπικό τοπίο

Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz εμφανίστηκε στους δρόμους της Ελβετίας

Η EQS αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας Mercedes-EQ και ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας. Το μηδενικών ρύπων sedan φθάνει σε μήκος τα 5,2 μέτρα και ενσωματώνει ό,τι πιο προηγμένο έχει σχεδιάσει η Mercedes-Benz, στους τομείς της αεροδυναμικής, της ηλεκτροκίνησης, των συστημάτων συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Η αρχή γίνεται με το λανσάρισμα των εκδόσεων EQS 450+ με 333… ηλεκτρικούς ίππους και της EQS 580 4MATIC+ με 524 ίππους. Η αντίστοιχη ροπή να ανέρχεται σε 568 και 855 Nm. Στα πλάνα της Mercedes-Benz περιλαμβάνεται και σπορ έκδοση του ηλεκτρικού sedan, με ισχύ έως 760 ίππους.

Η EQS διαθέτει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,201 που αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. Σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας και τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 210 χλμ/ώρα, το ηλεκτρικό sedan επιτυγχάνει αυτονομία έως 770 χλμ. με μία φόρτιση, στον κύκλο δοκιμών WLTP. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας και τη λειτουργία coast (όταν σηκώνει το πόδι του από το γκάζι), μέσω των paddles στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά η EQS διαφέρει αισθητά από την S-Class, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στο εμπρός μέρος συναντάμε την μαύρη μάσκα που ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα, ενώ εντελώς ξεχωριστή είναι η «φωτεινή υπογραφή» του πίσω μέρους. Στο πολυτελές εσωτερικό δεσπόζει η νέα οθόνη MBUX Hyperscreen, με ενιαίο κρύσταλλο καλύπτει όλο το ταμπλό της ηλεκτρικής λιμουζίνας, από την αριστερή μέχρι τη δεξιά κολώνα, με πλάτος στα 1,41 μέτρα! Κάτω από τις οθόνες τεχνολογίας OLED βρίσκονται 12 αισθητήρες που ενεργοποιούνται με την αφή και δημιουργούν μία δόνηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!