Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση ακινησίας και την καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση ακινησίας και την καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Στις 3 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όπως προβλεπει η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να καταβάλλουν τα τέλη αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους.

Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα επιλογής, άπαξ εντός του έτους 2023, για άρση της ακινησίας επιβατικού οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος.

Επιδιώκεται να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε προσωρινή άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Περαιτέρω, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας κατά τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν.2367/1953 (Α’82), εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του έτους 2023, να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους αυτού και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Λόγω της ακινησίας, στην οποία έχουν τεθεί οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας παρέχεται η δυνατότητα να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Περισσότερα στο powergame.gr

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!