Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα πληρωμής

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023. Ακολουθούν πρόστιμα.

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα πληρωμής

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023. Ακολουθούν πρόστιμα.

Τελευταία ημέρα πληρωμών για τα τέλη κυκλοφορίας 2023, είναι σήμερα 28 Φεβρουαρίου. Η παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση λήγει σήμερα και το κοινό θα πρέπει να σπεύσει για την εξόφληση των υποχρεώσεών του.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν, τότε το όχημα θα πρέπει να τεθεί σε ακινησία, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο της αξίας των τελών κυκλοφορίας του οχήματος. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας ηλεκτρονικά.

Να σημειώσουμε ότι όσοι θέτουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία δεν χρειάζεται να βγάλουν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες μένουν στο όχημα και δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία.

Από την άλλη, όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν οχήματα τα οποία έχουν θέσει σε ακινησία, βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στις 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Φωτογραφία: InTime

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!