Οδήγηση σε χιόνι και βρεγμένο οδόστρωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις (video)

Δείτε σε ένα βίντεο παραγωγής του motorone.gr τι πρέπει να προσέχετε οδηγώντας στο χιόνι και την βροχή.

Οδήγηση σε χιόνι και βρεγμένο οδόστρωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις (video)

Δείτε σε ένα βίντεο παραγωγής του motorone.gr τι πρέπει να προσέχετε οδηγώντας στο χιόνι και την βροχή.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι σε εξέλιξη και οι δρόμοι απατούν ιδιαίτερη προσοχή. Καλό είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο και τις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις μας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο,  παραγωγής του motorone.gr τι πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που κινηθείτε με το αυτοκίνητό σας.

Ο κύριος Θωμάς Παπαπάσχος, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης στην Driving Academy, μας παρέχει κάποιες συμβουλές, ώστε να είμαστε ασφαλείς κατά την οδήγησή μας σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως μας εξηγούν οι Safety Experts, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, η καλύτερη επιλογή είναι να μειώσουμε ταχύτητα και ας μας κοστίσει κάποια επιπλέον λεπτά στον χρόνο άφιξής μας.

Ο λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το ίδιο σε ένα βρεγμένο τερέν, όπως σε ένα στεγνό.

Ακόμα, οι αποστάσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερες, με τον “χρυσό” κανόνα να λέει ότι “τα μέτρα της απόστασης πρέπει να είναι η ταχύτητα του κοντέρ διά δύο”.

Επειδή, στις περισσότερες περιπτώσεις στην Ελλάδα οι οδηγοί επιλέγουν θερινά ελαστικά, πρέπει να γνωρίζουν ότι η απόδοση τους κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου μειώνεται. Ο σωστός και ασφαλής τρόπος για μετακίνηση στο χιόνι, ειδικά αν το αυτοκίνητό μας δεν διαθέτει χειμερινά ελαστικά, είναι οι αλυσίδες ή οι “χιονοκουβέρτες”, που πλέον είναι και υποχρεωτικές από τον νόμο.

Όπως και να έχει, όταν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο γλιστρήσει, τότε η πρώτη μας κίνηση πρέπει να είναι το φρένο.

Ο κύριος Παπαπάσχος αναφέρθηκε και στο όριο βάθους πέλματος, το οποίο μπορεί να ορίζεται από τον νόμο στα 1,6 mm, ωστόσο η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης προτείνει να μην είναι λιγότερο από 3,2 mm.

Man putting the snow chains on his car

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!