7 συμβουλές για οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου

Χρήσιμες συμβουλές για την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε περιόδους όπου η τιμή του, το απαιτεί!

7 συμβουλές για οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου

Χρήσιμες συμβουλές για την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε περιόδους όπου η τιμή του, το απαιτεί!

Είναι γεγονός, ότι με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου είναι πλέον πιο αναγκαία απο ποτέ. Οι οδηγοί, στην αναζήτησή τους για φθηνότερο κόστος μετακίνησης συχνά στρέφονται στην αγορά νέων αυτοκίνητων με διπλό καύσιμο ή ακόμη και ηλεκτρικών. Για όσους όμως δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ένας οδηγός με συμβουλές και tips για μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της οικονομίας καυσίμου, θα φαινόταν ιδιαίτερα χρήσιμος.

  1. Καλή συντήρηση του κινητήρα και αλλαγή ταχυτήτων

Ένας καλά ρυθμισμένος κινητήρας θα εξοικονομήσει μεγάλη ποσότητα καυσίμου. Αυτό σημαίνει ότι η καλή συντήρηση του κινητήρα είναι επιβεβλημένη. Ακολούθως, πάντα χρησιμοποιούμε την ιδανική ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί ομαλά και άνετα, χωρίς ο κινητήρας να δουλεύει σε υψηλές στροφές. Οι πολλές στροφές αυξάνουν την κατανάλωση.

  1. Διατηρήστε μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα στο εσωτερικό του

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε επιπλέον κιλό στο αυτοκίνητα αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, πράγματα που δεν χρειάζονται ή δεν είναι αναγκαία καλό είναι να μην υπάρχουν στο αυτοκίνητο.

  1. Προσέξτε την ποιότητα του καυσίμου

Η καλή ποιότητα καυσίμου παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι καλό να έχετε ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο με καλή ποιότητα καυσίμου. Άλλωστε, το καύσιμο είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία του κινητήρα και τα μειωμένα κατάλοιπα που αφήνει η καύση.

  1. Διατηρήστε σταθερή ταχύτητα

Η σταθερή ταχύτητα, χωρίς αυξομειώσεις, θεωρείται ο θεμέλιος λίθος της οικονομικής οδήγησης. Θα πρέπει να οδηγούμε με σύνεση και με παρόμοιο τρόπο που οδηγούμε στα χιόνια. Οι απότομες εναλλαγές του γκαζιού και οι απότομες επιταχύνσεις αυξάνουν την κατανάλωση. Ακόμα και οι προσπεράσεις μπορούν να γίνουν προοδευτικά. Η οδήγηση με χαμηλές στροφές συμβάλλει, επίσης, στην οικονομική οδήγηση.

  1. Να σβήνετε τον κινητήρα σε μεγάλες στάσεις ή σταθμεύσεις του οχήματος σας

Όταν πρόκειται να μείνουμε σταθεροί σε ένα σημείο για αρκετά λεπτά, καλό είναι να σβήσουμε τον κινητήρα. Το ρελαντί δεν θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εφαρμόσει το Start-Stop στα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια.

  1. Σωστά Φουσκωμένα Ελαστικά

Τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά είναι ένας άλλος παράγοντας οικονομίας. Πάντα τα φουσκώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ένα ελαστικό που δεν έχει τη σωστή πίεση όχι μόνο αυξάνει την κατανάλωση αλλά φθείρει το ελαστικό και μειώνει την πρόσφυση με το οδόστρωμα.

  1. Ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό μόνο όταν είναι αναγκαίο

Το άνοιγμα των παραθύρων κατά τη διάρκεια της οδήγησης αυξάνει την κατανάλωση, γιατί αυξάνεται η αντίσταση του αέρα. Ειδικά η γρήγορη οδήγηση με ανοικτά παράθυρα αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι ένας άλλος λόγος αύξησης της κατανάλωσης καυσίμου γιατί αναγκάζεται ο κινητήρας να δουλεύει πιο εντατικά για να δώσει την απαραίτητη ενέργεια στο σύστημα ψύξης. Παράλληλα, φθείρει περισσότερο τη μπαταρία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!