Εκτυπώσαμε την άδεια εισόδου στο Δακτύλιο: Όλη η διαδικασία

Δικαιούστε είσοδο καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας; Ακολουθήστε τα βήματα για την εκτύπωση του ειδικού σήματος

Εκτυπώσαμε την άδεια εισόδου στο Δακτύλιο: Όλη η διαδικασία

Δικαιούστε είσοδο καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας; Ακολουθήστε τα βήματα για την εκτύπωση του ειδικού σήματος

Νέα δεδομένα στον Μικρό Δακτύλιο της Αθήνας φέρνει το πρωινό της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021, καθώς τίθεται σε ισχύ το νέο πλαίσιο λειτουργίας του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. Όπως έχει ανακοινωθεί, ελεύθερα θα εισέρχονται όλες τις καθημερινές τα αμιγώς ηλεκτρικά, υβριδικά, εργοστασιακά υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου (CNG), καθώς και όσα τεχνολογίας Euro 6 εκπέμπουν έως 120 γρ. CO2 ανά χλμ.

Πλέον είναι υποχρεωτική η έκδοση του ειδικού σήματος, είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική (δηλαδή στο κινητό), ώστε να επιδεικνύεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Τροχαίας κατά τους ελέγχους. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι o Δακτύλιος θα είναι σε ισχύ έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και το πρόστιμο είναι 100 ευρώ.

Βήμα 1ο: Πληκτρολογήστε daktylios.gov.gr και θα μεταφερθείτε αυτόματα στη σελίδα για το Σήμα κυκλοφορίας εντός του Δακτυλίου.

Βήμα 2ο: Πατήστε “είσοδος στην υπηρεσία” και στη συνέχεια “σύνδεση”.

Βήμα 3ο: Συμπληρώστε τα στοιχεία (χρήστης-κωδικός), τα οποία χρησιμοποιείτε στο taxisnet

Βήμα 4ο: Αφού βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά (όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ) πατήστε συνέχεια.

Βήμα 5ο: Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες και “κολλητά” τον αριθμό) και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Βήμα 6ο: Όταν εμφανιστεί η προεπισκόπηση (με ημερομηνία λήξης ισχύος του σήματος τις 22/07/2022) πατήστε “έκδοση”

Βήμα 7ο: Στη νέα σελίδα που θα ανοίξει, στο κάτω μέρος πατήστε “Αποθήκευση” για να σώσετε το ειδικό σήμα στον υπολογιστή ή το κινητό σας, ή να το εκτυπώσετε.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου και όσοι δικαιούνται ειδική άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλη διαδικασία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!