Η Mitsubishi παραμένει στην Ευρώπη με δύο νέα μοντέλα από το 2023

Θα βασίζονται σε δύο δημοφιλή μοντέλα της Renault, με στόχο να διατηρήσουν ενεργή την ιαπωνική μάρκα στη Γηραιά Ήπειρο

Η Mitsubishi παραμένει στην Ευρώπη με δύο νέα μοντέλα από το 2023

Θα βασίζονται σε δύο δημοφιλή μοντέλα της Renault, με στόχο να διατηρήσουν ενεργή την ιαπωνική μάρκα στη Γηραιά Ήπειρο

Κάνοντας εν μέρει στροφή στην ανακοίνωση του Ιουλίου του 2020 ότι θα σταματήσει την εξέλιξη μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά, η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε το πλάνο της να λανσάρει δύο νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2023. Θα βασίζονται σε μοντέλα της Renault και θα διατίθενται σε επιλεγμένες χώρες, απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, πρόκειται για «best-seller στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων». Φράση που μας κάνει να υποψιαστούμε ότι ίσως πρόκειται για δύο Mitsubishi τα οποία θα βασίζοντας στα Clio και Captur, τα οποία βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους, από πλευράς πωλήσεων. Τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα θα φέρουν βέβαια τις απαραίτητες αισθητικές διαφορές, ώστε να είναι «πιστά» στο σχεδιαστικό DNA της Mitsubishi.

Δίπλα τους, στη γκάμα της Mitsubishi θα παραμείνει το plug-in υβριδικό Eclipse Cross, ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί με το πετυχημένο εμπορικά Outlander PHEV. «Η απόφασή μας για πάγωμα στην εξέλιξη αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά παραμένει, όμως η συμφωνία με τη Renault μας παρέχει μία λύση για την προσφορά νέα προϊόντων, τα οποία αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Motors, Takao Kato.

Κανονικά θα συνεχιστούν και μετά το 2023 όλες οι υπηρεσίες after sales της Mitsubishi στην Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!