Νέα γκάμα ηλεκτρικών Kia με πρώτο το EV6

Βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των Κορεατών

Νέα γκάμα ηλεκτρικών Kia με πρώτο το EV6

Βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα των Κορεατών

Τη στρατηγική της για τη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε η Kia, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του EV6. Πρόκειται για το πρώτο μηδενικών ρύπων μοντέλο της κορεάτικης μάρκας που βασίζεται στην αποκλειστική πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Πλέον όλα τα νέα ηλεκτρικά Kia θα έχουν στο όνομά τους τα αρχικά EV (electric vehicle), τα οποία θα συνοδεύονται από έναν αριθμό που θα σηματοδοτεί τη θέση τους στη γκάμα. Άρα το EV6 το οποίο ξεχωρίζει για την coupe σιλουέτα, τις έντονες ακμές και τα εντυπωσιακά φωτιστικά LED σώματα.

«Το EV6 είναι η ενσάρκωση τόσο του συνθήματος ‘Movement that inspires’, όσο και της νέας σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια εμπειρία που βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών μας», δήλωσε ο Karim Habib, Αντιπρόεδρος της Kia και επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της εταιρείας.

Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του Kia EV6 θα γίνουν στα τέλη Μαρτίου και η κυκλοφορία του στην Ευρώπη αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!