Cupra Tavascan: Με γερμανική περιβολή

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το υπό εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV επιδόσεων της Cupra το οποίο προς το παρόν… τελεί υπό γερμανικό αμάξωμα και συγκεκριμένα αυτό του ID. 4

Cupra Tavascan: Με γερμανική περιβολή

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το υπό εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV επιδόσεων της Cupra το οποίο προς το παρόν… τελεί υπό γερμανικό αμάξωμα και συγκεκριμένα αυτό του ID. 4

Η ισπανική φίρμα εισήγαγε την ιδέα για το Tavascan τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και παρουσίασε το ομώνυμο πρωτότυπο. Για την ιστορία και με δεδομένο ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, το SUV με την αιχμηρή σχεδίαση αξιοποιούσε την πλατφόρμα ΜΕΒ η οποία φιλοξενούσε δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Πλέον το Tavascan βρίσκεται στην τελική ευθεία με το τέλος της διαδρομής να τοποθετείται στο 2024 οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία. Μέχρι τότε το ισπανικό μοντέλο ακολουθεί το δρόμο της εξέλιξης ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση περνάει από το Nurburgring.

Όπως είναι προφανές, προς το παρόν το Tavascan κρύβει τις προθέσεις του πίσω από το αμάξωμα του VW ID.4 με το οποίο μοιράζεται την ίδια τεχνολογική βάση αλλά όχι σίγουρα τη σχεδίαση. Παρά το γερμανικό καμουφλάζ, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ορισμένες λεπτομέρειες όπως τα πολύ διαφορετικά και πιο λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ αναλόγως διαφορετικός διαγράφεται και ο προφυλακτήρας, προδίδοντας ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμα και αν το πίσω τμήμα παραμένει ίδιο με αυτό του ID.4.

Ανεξαρτήτως των προσπαθειών των μηχανικών να κρύψουν την αλήθεια, είναι γνωστό ήδη από την πρώτη εμφάνιση του Tavascan ως πρωτοτύπου ότι το ισπανικό SUV με τις coupe επιρροές θα τοποθετηθεί, από πλευράς επιδόσεων όσο και δυναμισμού, στο ψηλότερο σκαλί ανάμεσα στα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα του ομίλου VW.

Έτσι, η κορυφαία έκδοσή του αναμένεται να αξιοποιήσει διάταξη δύο ηλεκτρικών μοτέρ –ένα σε κάθε άξονα- προσφέροντας συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 ίππους. Βέβαια με δεδομένη τη συγγένεια με τα VW ID.4 και Skoda Enyaq θα υπάρξουν περισσότερες εκδόσεις οι οποίες εκτός από τη διαφορετική ισχύ θα προσφέρουν και διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες.

Σε ό,τι αφορά την σχεδίαση, στις αρχές του καλοκαιριού η Cupra, στην εκδήλωση Unstoppable Impulse όπου παρουσίασε τα προϊοντικά της σχέδια για τα επόμενα χρόνια, εμφάνισε μια προ-παραγωγής πρωτότυπη έκδοση του Tavascan το οποίο, με βάση τουλάχιστον το concept car, μένει απολύτως πιστό στο πρωτότυπο που προηγήθηκε πριν τρία χρόνια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!