Πώς πρέπει να ακούγεται ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό;

Η Opel δημιούργησε έναν ειδικό ήχο για το Corsa-e Rally Car

Πώς πρέπει να ακούγεται ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό;

Η Opel δημιούργησε έναν ειδικό ήχο για το Corsa-e Rally Car

Η ηλεκτροκίνηση αναμφίβολα είναι το μέλλον και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με όλο και περισσότερους ανάλογους θεσμούς να «ξεπηδούν». Ανάμεσά τους το ADAC Opel e-Rally Cup, το πρωτάθλημα ενιαίου που κάνει πρεμιέρα το διήμερο 7-8 Μαΐου 2021.

Η απουσία του χαρακτηριστικού ήχου ενός σπορ θερμικού κινητήρα απασχολεί τους διοργανωτές σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο γιατί είναι ένα στοιχείο που συναρπάζει τους θεατές, αλλά και για λόγους ασφαλείας. Όταν πλησιάζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό στους κριτές και το κοινό.

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Opel Mokka-e

Στην Opel εξέτασαν τρόπους για να το αντιμετωπίσουν και κατέληξαν στην τοποθέτηση ενός συστήματος παραγωγής ήχου για το Corsa-e Rally car. Τα ηχεία έπρεπε να τοποθετηθούν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, όπου είναι εκτεθειμένα στις έντονες δονήσεις, τη σκόνη και την υγρασία.

Τελικά βρήκαν τη λύση στα ναυτιλιακά είδη και τοποθέτησαν δύο αδιάβροχα ηχεία 400W, στο εμπρός και το πίσω μέρος του ηλεκτρικού Corsa. Η δημιουργία του λογισμικού πήρε αρκετούς μήνες, ώστε ο ήχος να αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν δύο επίπεδα έντασης: το χαμηλό για τις απλές διαδρομές σε δημόσιους δρόμους και το δυνατό για τις ειδικές διαδρομές.

Πώς σας φαίνεται; Ακούστε το εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!