Μισό εκατομμύριο Nissan e-POWER στην Ιαπωνία

Το πρώτο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία που θα έρθει στην Ευρώπη είναι το νέο Qashqai

Μισό εκατομμύριο Nissan e-POWER στην Ιαπωνία

Το πρώτο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία που θα έρθει στην Ευρώπη είναι το νέο Qashqai

Ως ένα ενδιάμεσο στάδιο στα υβριδικά αυτοκίνητα και τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι τα Nissan που εφοδιάζονται με την τεχνολογία e-POWER. Και αυτό διότι υπάρχει μεν κινητήρας εσωτερικής καύσης (άρα και εκπομπές ρύπων), όμως δεν κινεί τους τροχούς αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία.

Η Nissan ανακοίνωσε  ότι οι αθροιστικές πωλήσεις οχημάτων στην Ιαπωνία με τον ηλεκτροκινητήρα e-POWER, ξεπέρασαν τις 500.000 στα τέλη Μαρτίου. Στην Ευρώπη αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες το νέο Qashqai e-POWER, με 190 ίππους.

Το e-POWER της Nissan διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα, καθώς απλοποιεί τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου, με τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης να παρέχει αποκλειστικά ισχύ στους τροχούς. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, επαναφορτίζεται από έναν εξαιρετικά αποδοτικό, ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια ισχύος. Για τους οδηγούς, το e-POWER προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία ισχυρής επιτάχυνσης, παρόμοια με αυτή ενός EV, χωρίς την ανησυχία της φόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας,  καθιστά την ηλεκτρική κινητικότητα διαθέσιμη σε πολλούς περισσότερους οδηγούς από ποτέ.

Η αποδοτικότητα της κατανάλωσης καυσίμου  βρίσκεται επίσης στον πυρήνα του συστήματος e-POWER της Nissan, με τον κινητήρα να λειτουργεί με βελτιστοποιημένη ταχύτητα για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Ο κινητήρας ενεργοποιείται κυρίως σε υψηλές ταχύτητες κύλισης ή σε ανώμαλο δρόμο, όταν ο ήχος του κινητήρα μπορεί να καλυφθεί από τον θόρυβο του δρόμου. Αυτό διασφαλίζει ότι η οδηγική εμπειρία είναι, στα περισσότερα σενάρια οδήγησης, ήσυχη σαν ένα EV.

Το e-POWER έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία με το compact μοντέλο του Note τον Νοέμβριο του 2016. Έκτοτε, το Note e-POWER έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού. Το Note κέρδισε τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία το 2018. Τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε μια έκδοση e-POWER του δημοφιλούς minivan Serena, την οποία ακολούθησε το ολοκαίνουργιο Kicks SUV e-POWER τον Ιούνιο του 2020. Το Kicks e-POWER κυκλοφόρησε επίσης σε ορισμένες ασιατικές αγορές, επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας του e – POWER. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το ολοκαίνουργιο Note κυκλοφόρησε αποκλειστικά με το εξελιγμένο σύστημα δεύτερης γενιάς του e-POWER.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!