Mercedes-EQS: Υπόσχεται Αθήνα-Κομοτηνή με μία φόρτιση

Μεγάλη μπαταρία και κορυφαία αεροδυναμική απόδοση είναι τα μυστικά πίσω από την αυτονομία έως 770 χλμ.

Mercedes-EQS: Υπόσχεται Αθήνα-Κομοτηνή με μία φόρτιση

Μεγάλη μπαταρία και κορυφαία αεροδυναμική απόδοση είναι τα μυστικά πίσω από την αυτονομία έως 770 χλμ.

Ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan, και μάλιστα τοποθετούμενο στην πολυτελή κατηγορία, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης με μικρή μπαταρία που χαρίζει αυτονομία λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων. Στην περίπτωση της EQS, του 100% ηλεκτρικού μέλους στη γκάμα της S-Class, η Mercedes-Benz δηλώνει ότι βρήκε τη λύση.

Πώς; Αφενός τοποθετώντας νέας γενιάς μεγάλες μπαταρίες (έως 107,8 kWh σε χωρητικότητα) και αφετέρου με σχεδίαση και τεχνολογίες που περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα η EQS έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,202 που αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής. Σε συνδυασμό με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας και τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 210 χλμ/ώρα, η γερμανική μάρκα δηλώνει αυτονομία έως 770 χλμ. με μία φόρτιση, στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS θυμίζει κάτι από… home cinema

Η EQS θα είναι διαθέσιμη τόσο σε πισωκίνητη έκδοση (με ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα) όσο και ως τετρακίνητη 4MATIC (με επιπλέον ηλεκτροκινητήρα μπροστά). Η έκδοση EQS 450+ θα έχει 333 ίππους και η EQS 580 4MATIC+ 524 ίππους, με την αντίστοιχη ροπή στα 568 και 855 Nm. Θα ακολουθήσει και σπορ έκδοση, με ακόμη περισσότερη ισχύ. Πέρα από τον αεροδυναμική σχεδίαση και την τεχνολογία επανάκτησης ενέργειας, το λογισμικό της μπαταρίας της EQS θα ανανεώνεται εξ’ αποστάσεως κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Κάνοντας χρήση της ίδιας πλατφόρμας με την EQS, μέσα στα επόμενα χρόνια θα λανσαριστούν άλλα τρία μεγάλα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων: η EQE (αντίστοιχη της E-Class) και οι SUV παραλλαγές των δύο ηλεκτρικών sedan.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!