Η Bentley και η “κομπίνα” για την αποζημίωση

Πώς η αστυνομία έλυσε την υπόθεση με το πολυτελές αυτοκίνητο που βρέθηκε χωρίς κινητήρα, πόρτες και καπό

Η Bentley και η “κομπίνα” για την αποζημίωση

Πώς η αστυνομία έλυσε την υπόθεση με το πολυτελές αυτοκίνητο που βρέθηκε χωρίς κινητήρα, πόρτες και καπό

Στη σύλληψη 6 ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν – μεταξύ άλλων – κατηγορίες  για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και ψευδούς καταγγελίας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στην υπόθεση εμπλέκεται και εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από καταγγελία για κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου από το χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών προσήλθε ημεδαπός, καταγγέλλοντας ότι του αφαίρεσαν την Bentley, την οποία είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Το όχημα βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όμως είχαν αφαιρεθεί ο κινητήρας, οι πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από την ανάλυση των στοιχείων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ’ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συνελήφθησαν 6 άτομα (τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-122- οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή

-4- δίκυκλα

τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων

ηλεκτρονικός υπολογιστής

πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας

κυνηγετική καραμπίνα

πλήθος κινητών τηλεφώνων

Γι όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!