Πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα λεωφορεία στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών λύθηκε το πρόβλημα με τα παράθυρα τους

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα λεωφορεία στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών λύθηκε το πρόβλημα με τα παράθυρα τους

Το «πράσινο φως» για την μίσθωση 300 λεωφορείων από τις αστικές συγκοινωνίες έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι ανακλήθηκε η πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε προσωρινά «παγώσει» το διαγωνισμό.

Αιτία ήταν το γεγονός ότι στο φάκελο που είχε κατατεθεί δεν αναφερόταν η παρουσία παραθύρων που ανοίγουν και κλείνουν στα λεωφορεία αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγουν τα παράθυρα στα νέα λεωφορεία, τα οποία αποκτούνται με την μορφή leasing.

Γραμμή 4 του Μετρό: Πού θα γίνουν οι πρώτοι 15 σταθμοί

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, τα πρώτα 40-50 λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα, το σύνολο των 300 λεωφορείων θα έχουν ενισχύσει το στόλο στις 16 γραμμές όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει στη διαδικασία ώστε η Ελλάδα να προμηθευτεί μηχανήματα καθαρισμού για τους συρμούς του Μετρό, τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Αυτό θα γίνει «όταν τα μηχανήματα λάβουν πιστοποίηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και εφόσον είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!