Μαθήματα γραφής Braille

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας παραδίδει μαθήματα της ειδικής γραφής Braille.

Μαθήματα γραφής Braille

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας παραδίδει μαθήματα της ειδικής γραφής Braille.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, ως αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της γραφής Braille με πολυετή εμπειρία και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οργανώνει και για το 2022 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 28 Μαρτίου 2022. Τα σεμινάρια θα καλύψουν 50 ώρες μαθημάτων σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 260 ευρώ. Τα πρωινά τμήματα θα γίνουν δια ζώσης ενώ τα απογευματινά θα είναι και διαδικτυακά.

Στο σεμινάριο περιλαμβάνεται δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο Αφής, το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα  5 μουσεία αφής που υπάρχουν στο κόσμο, έναν πολιτιστικό χώρο ανοικτό σε τυφλούς και βλέποντες όλων των ηλικιών που δίνει την ευκαιρία μιας διαφορετικής προσέγγισης της τέχνης και του πολιτισμού.

Με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!