F1: Η Pirelli ανακοίνωσε ήδη τα ελαστικά των τριών πρώτων GP του 2024

Η Pirelli ανακοίνωσε… από νωρίς τις γόμες ελαστικών που θα είναι διαθέσιμες στα τρία πρώτα Grand Prix του Πρωταθλήματος του 2024 της Formula 1.

F1: Η Pirelli ανακοίνωσε ήδη τα ελαστικά των τριών πρώτων GP του 2024

Η Pirelli ανακοίνωσε… από νωρίς τις γόμες ελαστικών που θα είναι διαθέσιμες στα τρία πρώτα Grand Prix του Πρωταθλήματος του 2024 της Formula 1.

Μόλις λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, οι προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Ως αποτέλεσμα, η Pirelli ανακοίνωσε ήδη την επιλογή ελαστικών που έχει κάνει για τους τρεις πρώτους αγώνες της επόμενης χρονιάς, τα Grand Prix Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αυστραλίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στους τρεις πρώτους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν και οι πέντε γόμες ελαστικών που θα είναι διαθέσιμες του χρόνου, καθώς έχει πλέον καταργηθεί η πιο σκληρή γόμα C0, η οποία άλλωστε δε χρησιμοποιήθηκε ούτε φέτος.

Στους δύο αγώνες της Μέσης Ανατολής, θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια ελαστικά με πέρυσι. Στο GP Μπαχρέιν, που θα πραγματοποιηθεί, από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες για τα ελαστικά, θα χρησιμοποιηθούν οι πιο σκληρές γόμες: C1, C2 και C3. Μια εβδομάδα αργότερα, στο GP Σαουδικής Αραβίας, τα ελαστικά θα είναι ένα βήμα πιο μαλακά: Η C2 θα λειτουργεί ως σκληρή, η C3 ως μέση και η C4 ως μαλακή.

Σε σύγκριση με τις φετινές επιλογές, υπάρχει μια διαφορά για το GP Αυστραλίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 22-24 Μαρτίου. Στο Albert Park θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις πιο μαλακές γόμες ελαστικών της γκάμας: C3 ως σκληρή, C4 ως μεσαία και C5 ως μαλακή (αντί για C2, C3, C5, που ήταν φέτος). Αυτή η επιλογή βασίζεται στα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν φέτος, με στόχο να δημιουργηθούν περισσότερες επιλογές στρατηγικής.

Όλοι οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις πέντε γόμες ελαστικών κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, που θα πραγματοποιηθούν από τις 21-23 Φεβρουαρίου στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν.

Το λογότυπο FSC θα εμφανιστεί εκεί για πρώτη φορά σε όλα τα ελαστικά, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια σειρά αγωνιστικών ελαστικών έχει πιστοποιηθεί από το Forest Stewardship Council, διασφαλίζοντας την απόλυτη υπευθυνότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και εξασφαλίζοντας ότι οι φυτείες από τις οποίες προέρχονται τα συστατικά των ελαστικών διαχειρίζονται με τρόπο που διατηρεί τη βιοποικιλότητα και ωφελεί τις τοπικές κοινότητες και τους εργαζόμενους, ενισχύοντας την οικονομική βιωσιμότητα.

F1 - Γόμες ελαστικών τριών πρώτων GP 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!