F1-GP Μονακό FP2: Ο Max Verstappen επικεφαλής

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό, με τις δύο Ferrari τον ακολουθούν στον πίνακα των χρόνων, αλλά ο Carlos Sainz κατέληξε στις μπαριέρες.

F1-GP Μονακό FP2: Ο Max Verstappen επικεφαλής

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό, με τις δύο Ferrari τον ακολουθούν στον πίνακα των χρόνων, αλλά ο Carlos Sainz κατέληξε στις μπαριέρες.

Ο Max Verstappen κατάφερε να βρει ένα καλύτερο στήσιμο από το FP1 για τη Red Bull, γεγονός που του επέτρεψε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό, με διαφορά μόλις 65 χλστ. του δλ. από τον Charles Leclerc με τη Ferrari. O Μονεγάσκος έκανε παράπονα στον ασύρματο από την SF-23 έπειτα από την πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα.

Μόλις 1 δέκατο του δλ. πίσω από τον Verstappen βρέθηκε ο Carlos Sainz, ο οποίος όμως 18 λεπτά πριν από το τέλος της διαδικασίας, χτύπησε τις μπαριέρες στην εσωτερική του δεύτερου chicane της Πισίνας, με αποτέλεσμα να σπάσει η ράβδος του συστήματος διεύθυνσης εμπρός δεξιά. Η Ferrari κατέληξε στις μπαριέρες, προκαλώντας τη διακοπή του FP2 με κόκκινη σημαία, σε ένα περιστατικό που θύμισε το ατύχημα του Leclerc στις κατατακτήριες δοκιμές του 2021. Ο Sainz είχε χτυπήσει -πιο ελαφρά- το ίδιο σημείο και στην αρχή του FP1, και την είχε γλιτώσει.

Ένα δέκατο του δλ. πίσω από το συμπατριώτη του, στην 3η θέση, βρέθηκε ο Fernando Alonso με την Aston Martin, ο οποίος θα μπορούσε να έχει κινηθεί ταχύτερα, αν δεν είχε συναντήσει πιο αργούς συνδυασμούς στο τελευταίο sector σε μία από τις τελευταίες του γρήγορες προσπάθειες. Εκπληκτικό χρόνο σημείωσε ο Lando Norris με τη McLaren για να βρεθεί στην 5η θέση. Ωστόσο, ο Βρετανός αντιμετώπισε πρόβλημα στα τελευταία της διαδικασίας.

Ο Norris βρέθηκε μισό δέκατο του δλ. εμπρός από τον Lewis Hamilton με τη Mercedes, με τη σειρά του μισό δλ. πίσω από τον Verstappen. O Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής πλασαρίστηκε εμπρός από τον Sergio Perez με τη δεύτερη Red Bull, πίσω από τον οποίο βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Alfa Romeo. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο οδηγοί της Alpine με τον Pierre Gasly εμπρός από τον Esteban Ocon.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του FP2 από το GP Μονακό

O Lance Stroll (Aston Martin) ήταν 11ος, εμπρός από τον George Russell, που δυσκολεύτηκε και πάλι με τη Mercedes. Στα αρχικά λεπτά της διαδικασίας, ο Sainz παραλίγο να πέσει επάνω στο Leclerc. Αργότερα, ο Perez εμπόδισε τον Sainz, όταν έκοψε δρόμο στο chicane μετά το τούνελ, για να μην εμποδίσει τον Hulkenberg, αλλά μπήκε στο διάβα του Ισπανού, που βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.

Στο ίδιο σημείο, ο Russell προσπέρασε τον Alonso κόβοντας το chicane, και ο Ισπανός της Aston Martin έσπευσε να σχολιάσει ότι αυτό απαγορεύεται. Λίγο πριν ο Sainz προκαλέσει την κόκκινη σημαία, ο Yuki Tsunoda είχε χτυπήσει τις μπαριέρες στο chicane μετά το τούνελ (όπως o Hulkenberg το πρωί), με αποτέλεσμα να καταστρέψει τη ζάντα ενός τροχού, και να αστοχήσει ένα από τα ελαστικά της AlphaTauri του Ιάπωνα.

H Williams αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το κιβώτιο, τις αεροτομές και τις αριστερές αναρτήσεις στο μονοθέσιο του Alex Albon, έπειτα από το ατύχημά του από το FP1. Ο Ταϊλανδός βγήκε στην πίστα για τα τελευταία 10 λεπτά και κατέληξε στην τελευταία θέση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!