F1 – Mercedes: Αναβαθμίσεις μονοθεσίου και εγκαταστάσεων

Η Mercedes θα φέρει στο GP Μονακό τις αναβαθμίσεις που είχε προγραμματίσει για την Imola και ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ομάδας της Formula 1 στο Brackley της Αγγλίας.

F1 – Mercedes: Αναβαθμίσεις μονοθεσίου και εγκαταστάσεων

Η Mercedes θα φέρει στο GP Μονακό τις αναβαθμίσεις που είχε προγραμματίσει για την Imola και ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ομάδας της Formula 1 στο Brackley της Αγγλίας.

Η Mercedes θα επιμείνει στο σχέδιό της να παρουσιάσει στην W14 τις αναβαθμίσεις που είχε προγραμματίσει για το Grand Prix της Imola, το οποίο ακυρώθηκε λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Emilia-Romagna στην Ιταλία και οδήγησε σε ανθρώπινα θύματα. Οι στενοί δρόμοι του πριγκιπάτου του Μονακό δεν είναι το ιδανικό μέρος για την παρουσίαση και αξιολόγηση αναβαθμίσεων στα μονοθέσια της Formula 1. Πέραν του γεγονότος ότι τα μονοθέσια σπανίως αναπτύσσουν ταχύτητες που να αναδεικνύουν την αεροδυναμική απόδοση, δεν είναι σπάνιες οι επαφές με τις μπαριέρες, οι οποίες παραμονεύουν κάθε παραστράτημα των οδηγών.

Ένα λάθος θα μπορούσε να καταστρέψει κάποιο από τα καινούργια εξαρτήματα και η ομάδα να μην έχει διαθέσιμο ανταλλακτικό ίδιων προδιαγραφών. Ωστόσο, η Mercedes θα παρουσιάσει στο GP Μονακό την καινούργια εμπρός ανάρτηση σε συνδυασμό με αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο δάπεδο και τα καλύμματα ψυγείων της W14, που είχε προγραμματίσει για την Imola. Στόχος των αναβαθμίσεων είναι να δημιουργήσει μία πιο σταθερή αεροδυναμική πλατφόρμα και κατά συνέπεια συμπεριφορά, η οποία θα βοηθήσει να αυξηθεί και η αυτοπεποίθηση των οδηγών εντός του cockpit.

O επικεφαλής της ομάδα της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε: «Αν έχουμε τη σωστή πλατφόρμα, είναι λιγότερο θέμα προσθήκης 10 πόντων αεροδυναμικού φορτίου (περίπου 3 δέκατα του δλ. στο γύρο) και περισσότερο να δώσουμε στους οδηγούς ένα μονοθέσιο που όταν στρίβουν το τιμόνι, να ξέρουν ότι το πίσω μέρος δεν τους προσπερνάει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Τότε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη διαφορά, όπως κάναμε πέρυσι».

Η Mercedes κρίνει ότι οι αναβαθμίσεις θα βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση της W14 και δεν βλέπει λόγο γιατί να τις καθυστερήσει. Ένα από τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει φέτος οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας, Lewis Hamilton και George Russell, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης στο φρενάρισμα. Oι αναβαθμίσεις στην εμπρός ανάρτηση ενδέχεται να βελτιώσουν την αίσθηση που έχουν εντός του cockpit, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο Μονακό. Εκεί, ο οδηγός χρειάζεται να βρεθεί μόλις μερικά εκατοστά μακριά από τις μπαριέρες για να αντλήσει το μέγιστο από το μονοθέσιό του.

Άλλωστε, η Mercedes είχε ήδη τοποθετήσει τα εξαρτήματα καινούργιων προδιαγραφών στα μονοθέσιά της για την Imola και από εκεί μετέφερε τον εξοπλισμό της κατευθείαν στο Μονακό, οπότε θα ήταν δύσκολο να τα αφαιρέσει για τον αγώνα του πριγκιπάτου.

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων

Παράλληλα, η Mercedes ανακοίνωσε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ομάδας της Formula 1 στο Brackley της Αγγλίας, στα πλαίσια μίας επένδυσης ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πεζόδρομου, καθώς και την κατασκευή νέων κτιρίων μάρκετινγκ, εγκαταστάσεων αναψυχής και εστιατορίων για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας της ομάδας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Ο Toto Wolff δήλωσε στο Motorsport: «Οι εγκαταστάσεις του Brackley χτίστηκαν για να φιλοξενούν 350 άτομα, ενώ σήμερα έχουμε φτάσει τα 1.250. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις με πολλά νέα κτίρια και να έχει σύγχρονου στιλ, με πολλούς χώρους για διάλειμμα, εστιατόρια, υπερσύγχρονα γυμναστήρια, νέα κτίρια μάρκετινγκ και να βγάλουμε όλα τα αυτοκίνητα έξω. Θέλουμε να γίνει ένα ανεξάρτητο μικρό χωριό, με όλες τις ανέσεις και τα οφέλη που θα περίμενε κανείς από ένα περιβάλλον τύπου Silicon Valley».

Αυτό συνδυάζεται και με αύξηση απολαβών για όλο το προσωπικό της αντίστοιχη του πληθωρισμού, που κυμαίνεται στο 10% στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην προσπάθεια της Mercedes να διατηρήσει ευχαριστημένους τους ανθρώπους της. Η ομάδα εργάζεται σε 30 διαφορετικά εγχειρήματα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της, έχοντας δαπανήσει 46 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής και έχοντας δεσμευτεί να επενδύσει άλλα 34 εκατ. στις επόμενες φάσεις.

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Μαϊάμι 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!