F1-GP Αυστραλίας FP2: Ο Fernando Alonso επικεφαλής στο 12λεπτο στεγνής πίστας

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, στο οποίο η πίστα παρέμεινε στεγνή για ελάχιστα λεπτά.

F1-GP Αυστραλίας FP2: Ο Fernando Alonso επικεφαλής στο 12λεπτο στεγνής πίστας

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, στο οποίο η πίστα παρέμεινε στεγνή για ελάχιστα λεπτά.

Για μόλις 12 λεπτά παρέμεινε στεγνή η πίστα του Albert Park στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, αλλά και πάλι η διαδικασία είχε λιγότερα συμβάντα από το επεισοδιακό FP1. Σε αυτά τα λίγα λεπτά, ο Fernando Alonso με την Aston Martin «πρόλαβε» να σημειώσει την ταχύτερη επίδοση, όντας 445 χλστ. του δλ. ταχύτερος από τη Ferrari του Charles Leclerc. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος βρέθηκε εκτός πίστας στην 1η στροφή λίγο πριν την έλευση της βροχής.

Τον Ολλανδό ακολούθησαν στον πίνακα των χρόνων ο George Russell με τη Mercedes και ο Carlos Sainz με την άλλη Ferrari, εμπρός από τον Esteban Ocon (Alpine). Ο Sergio Perez είδε τους δύο γρήγορους γύρους του να καταστρέφονται επειδή συνάντησε πιο αργούς συνδυασμούς και περιορίστηκε στην 7η θέση, εμπρός από τους Lando Norris (McLaren), Nico Hulkenberg (Haas) και Pierre Gasly με την άλλη Alpine.

Παρότι άρχισε να βρέχει, αρκετά νωρίς στη διαδικασία, αρκετοί θαρραλέοι οδηγοί παρέμειναν στην πίστα. Ωστόσο η έξοδος των Fernando Alonso και Lando Norris στην πρώτη στροφή έδειξαν ότι οι συνθήκες είχαν γίνει υπερβολικά ολισθηρές για τα σλικ ελαστικά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου.

H βροχή εντάθηκε, δίνοντας την ευκαιρία σε μερικές ομάδες να κάνουν δοκιμές με τα ενδιάμεσα ελαστικά (καθώς θα τους επιστραφεί αυτό το σετ). Στο βρεγμένο οδόστρωμα, ο Lance Stroll είχε ένα πολύ κοντινό… φλερτ με τον τοίχο, αλλά τη γλίτωσε χωρίς να τον ακουμπήσει, όπως είχε κάνει νωρίτερα στο στεγνό.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του FP2 από το GP Αυστραλίας

Οι μηχανικοί της Mercedes έκαναν όπως και στο FP1 σημαντικές αλλαγές στησίματος στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton, σε αντίθεση με την άλλη πλευρά του γκαράζ της Mercedes, όπου δεν υπήρχαν επεμβάσεις στην W14 του George Russell.

Οι μηχανικοί της Williams εργάζονταν στο μονοθέσιο του Logan Sargeant, αντικαθιστώντας εξαρτήματα έπειτα από το πρόβλημα ηλεκτρικών που αντιμετώπισε o Αμερικανός στο FP1 και τον ανάγκασαν να παρκάρει το μονοθέσιό του στην πίστα. Ο Sargeant δεν οδήγησε καθόλου στο FP2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!