F1-GP Μονακό: Σειρά εκκίνησης και προγνωστικά

Τα κόκκινα φώτα στο GP Μονακό της Formula 1 είναι έτοιμα να σβήσουν σε λίγη ώρα. Δείτε την τελική σειρά εκκίνησης, τα διαθέσιμα ελαστικά, τις πιθανότερες στρατηγικές και τα προγνωστικά για τον αγώνα που ο Charles Leclerc με τη Ferrari παρατάσσεται στην πιο σημαντική ίσως pole position της χρονιάς.

F1-GP Μονακό: Σειρά εκκίνησης και προγνωστικά

Τα κόκκινα φώτα στο GP Μονακό της Formula 1 είναι έτοιμα να σβήσουν σε λίγη ώρα. Δείτε την τελική σειρά εκκίνησης, τα διαθέσιμα ελαστικά, τις πιθανότερες στρατηγικές και τα προγνωστικά για τον αγώνα που ο Charles Leclerc με τη Ferrari παρατάσσεται στην πιο σημαντική ίσως pole position της χρονιάς.

To Grand Prix Μονακό αποτελεί έναν από τους πιο παράδοξους αγώνες στο Πρωτάθλημα της Formula 1. To γεγονός ότι τα προσπεράσματα είναι σχεδόν ανέφικτα, αν ο προπορευόμενος δεν κάνει σημαντικό λάθος, κάνει τη σειρά εκκίνησης σχεδόν καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Συνήθως, στα αρχικά στάδια ο πρωτοπόρος ορίζει το ρυθμό του αγώνα αρκετά χαμηλά, για να προστατεύσει τα ελαστικά του και θα αρχίσει να απομακρύνεται από τους υπόλοιπους πριν ανοίξει το «παράθυρο» των pit stop, για να αποτρέψει το undercut από αυτούς που ακολουθούν.

Αυτή η τακτική έχει ως αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται εύκολα κενά πιο πίσω στην κατάταξη, στα οποία να μπορούν οι διώκτες του πρωτοπόρου να βρεθούν έπειτα από το pit stop τους, για να εκμεταλλευτούν την καθαρή πίστα με φρέσκα ελαστικά.

Ο Charles Leclerc, που με τη Ferrari θα παραταχθεί στην pole position του φετινού GP Μονακό, για τρίτη φορά στη γενέτειρά του, θέλει να ξορκίσει την… κατάρα σε αυτό τον αγώνα, όπου δεν έχει καταφέρει να ανέβει καν στο βάθρο. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Leclerc, o οποίος θέλει να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει με την 3η προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να φέρει εις πέρας το έργο και να εκτελέσει έναν άψογο αγώνα.

F1 GP Μονακό 2024, Πρόσφυση ελαστικών στην εκκίνηση

Τις δύο προηγούμενες φορές (2021 και 2022), η ευθύνη βάραινε κυρίως τη Ferrari όσον αφορά τους λόγους της απώλειας της ευκαιρίας διεκδίκησης της νίκης για τον Leclerc. O Μονεγάσκος θα χρειαστεί άρτια υποστήριξη από το pit wall της Scuderia για να καταφέρει να επικρατήσει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ferrari, μεταξύ του FP3 και των κατατακτήριων δοκιμών, αντικατέστησε τον κινητήρα του Leclerc, διότι είχε κάποιες ανησυχητικές ενδείξεις στην τηλεμετρία από έναν αισθητήρα που μετρά τη θερμοκρασία λαδιού. Δεν υπάρχει όμως καμία ανησυχία στο στρατόπεδο της Ferrari όμως για τη σημερινή ημέρα.

Ένα από τα πράγματα που ίσως λειτουργήσουν υπέρ του Leclerc, είναι ότι πίσω του έχει τον ταχύτατο μεν, αλλά πιο άπειρο από όλους τους άμεσους αντιπάλους του, Oscar Piastri, με την κίτρινη McLaren. Το βρετανικό μονοθέσιο ενδέχεται να έχει πολύ καλό ρυθμό αγώνα, αλλά γνωρίζουμε ότι το αδύνατο σημείο του Αυστραλού είναι μέχρι στιγμής η διαχείριση των ελαστικών σε μεγάλα stint.

F1 GP Μονακό 2024, Πιθανές στρατηγικές

Με την καταπόνηση των ελαστικών να είναι πολύ χαμηλή στο Μονακό, η ιδανική στρατηγική είναι αυτή ενός pit stop: Εκκίνηση με τη μέση γόμα και ολοκλήρωση του αγώνα με τα σκληρά ελαστικά. Οδηγοί που βρίσκονται εκτός θέσης, όπως ο Fernando Alonso στη 14η θέση και ο Sergio Perez στη 16η θέση, ενδέχεται να επιλέξουν κόντρα στρατηγική και να εκκινήσουν με τη σκληρή γόμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί θα είναι το graining των ελαστικών. Αυτό μπορεί να κοστίσει αρκετά δλ. σε ρυθμό αγώνα και να πλήξει τη στρατηγική, ιδίως με το πρώτο σετ ελαστικών που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Επίσης, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος επέμβασης του αυτοκινήτου ασφαλείας, που μπορεί να επηρεάσει τις στρατηγικές επιλογές.

Παρά τις χαμηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες (160 χλμ./ώρα), στα τελικά στάδια του αγώνα, η πρόκληση για τους οδηγούς θα είναι να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, καθώς επέρχεται η κούραση πριν το τέλος των 78 γύρων, που δεν αφήνουν στιγμή τους οδηγούς να πάρουν ανάσα και να χαλαρώσουν λίγο πίσω από το τιμόνι, διότι δεν υπάρχουν ευθείες. Ακόμα και οι αλλαγές ρυθμίσεων στο τιμόνι είναι περιορισμένες λόγω του… φόρτου εργασίας των οδηγών κατά τη διάρκεια του γύρου.

F1 GP Μονακό 2024, Διαθέσιμα σετ ελαστικών ανά οδηγό

Εχθές είχαμε αναφερθεί στις δηλώσεις του Helmut Marko περί έλλειψης συσχετισμού των δεδομένων της Red Bull στον προσομοιωτή με την πραγματικότητα στην πίστα, και τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η RB20 στην ανάβαση των kerb και τις ανομοιομορφίες του οδοστρώματος του πριγκιπάτου. Ο Max Verstappen (6ος) ανέφερε ότι η συμπεριφορά του μονοθεσίου του θύμιζε καρτ (που δεν έχουν ανάρτηση), αλλά όποιες αλλαγές και αν πραγματοποίησε στο στήσιμο δεν έκαναν διαφορά.

Ο Ολλανδός έχανε πολύ χρόνο στις αργές στροφές του 2ου sector στις κατατακτήριες δοκιμές, διότι δεν μπορούσε να ανέβει στα kerb, καθώς αποσταθεροποιούσαν το μονοθέσιο υπερβολικά. Ο Verstappen δήλωσε: «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είχαμε αυτό το πρόβλημα από το 2022. Βέβαια, τα δύο τελευταία χρόνια, νομίζω ότι είχαμε πλεονέκτημα στο μονοθέσιο, οπότε στη συνέχεια συγκαλύπτεται λίγο, επειδή κερδίζουμε στις στροφές όπου τα kerb και οι ανωμαλίες δεν αποτελούν τόσο μεγάλο περιορισμό».

«Αλλά με όλους να μας πλησιάζουν, όπως είναι φυσικό, όταν δεν βελτιώνεις το πιο αδύναμο σημείο σου αποκαλύπτεται. Αυτό συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο». Προφανώς, το GP Μονακό αποτελεί αγώνα περιορισμού των ζημιών για τη Red Bull και τον Verstappen.

F1 GP Μονακό 2024, Οριστική σειρά εκκίνησης

Οι Carlos Sainz και Nico Hulkenberg απέφυγαν οποιαδήποτε ποινή για τις τα περιστατικά στα οποία φάνηκε να εμποδίζουν αντιπάλους τους (τον Alex Albon και τον Esteban Ocon, αντίστοιχα), ωστόσο, η Haas δεν απέφυγε την ποινή για την τεχνική παρατυπία της πίσω αεροτομής, που διαπιστώθηκε στον τεχνικό έλεγχο. Αμφότεροι οι οδηγοί της αμερικανικής ομάδας θα εκκινήσουν τον αγώνα από την τελευταία σειρά του grid, διότι τα πίσω πτερύγια της πίσω αεροτομής της VF-24 βρέθηκαν να υπερβαίνουν τις μέγιστες διαστάσεις που ορίζουν οι τεχνικοί κανονισμοί.

Αυτό συνέβη λόγω λάθους στη διαμόρφωση των πλαυρικών αυλακώσεων στις οποίες ασφαλίζουν τα πτερύγια και επιτρέπουν να ρυθμιστεί η κλίση τους. Τα πτερύγια σχεδιάστηκαν με διαφορετικό τρόπο, αλλά η αλλαγή concept δεν μεταβιβάστηκε με σωστό τρόπο στο τμήμα της ομάδας που διενεργεί τους ελέγχους νομιμότητας. Συνήθως οι έλεγχοι διενεργούνται στο κέντρο του πτερυγίου, αλλά αυτή τη φορά η χορδή τους ήταν μεγαλύτερη στα άκρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!