F1: Ο τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί ο Charles Leclerc

O Charles Leclerc αντιμετώπισε δυσκολίες να αναπτύξει την κατάλληλη θερμοκρασία στα ελαστικά του στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που έχει καταδικάσει τα αποτελέσματά του στα δύο τελευταία Grand Prix της Formula 1.

F1: Ο τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί ο Charles Leclerc

O Charles Leclerc αντιμετώπισε δυσκολίες να αναπτύξει την κατάλληλη θερμοκρασία στα ελαστικά του στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που έχει καταδικάσει τα αποτελέσματά του στα δύο τελευταία Grand Prix της Formula 1.

O Charles Leclerc θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς της Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari είχε πετύχει στους προηγούμενους αγώνες ένα σερί 7 συνεχόμενων αγώνων στους οποίους είχε παραταχθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Αυτό όμως τερματίστηκε στο GP Αυστραλίας.

Το περασμένο Σάββατο, στη Suzuka, ο Leclerc αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών και δεύτερο σετ ελαστικών μαλακής γόμας για να προαχθεί στο Q2. Αυτό τον άφησε με ένα σετ φρέσκων ελαστικών στο Q3 και κατέληξε στην 8η θέση εκκίνησης, αν και ο χρόνος του απείχε μόλις 0,1 δλ. από τη 2η σειρά εκκίνησης.

Στον αγώνα, ο Leclerc κατάφερε -με πολύ καλή διαχείριση ελαστικών– να κάνει τη στρατηγική ενός pit stop να λειτουργήσει, για να τερματίσει στην 4η θέση. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να εργαστεί στην ανάπτυξη κατάλληλων θερμοκρασιών στα ελαστικά κατά την προετοιμασία για μία γρήγορη προσπάθεια στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μετά το GP Ιαπωνίας, ο Leclerc δήλωσε: «Είτε στην Αυστραλία είτε εδώ, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν πρόβλημα. Ήταν ο ρυθμός μου στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που δεν έχω συνηθίσει στην καριέρα μου, να δουλεύω πάνω στον ρυθμό μου στις κατατακτήριες δοκιμές, γιατί συνήθως είναι αρκετά καλός».

«Ωστόσο, εδώ και δύο συνεχόμενους αγώνες, δυσκολεύομαι να βάλω τα ελαστικά στο σωστό πλαίσιο. Και αυτό είναι σίγουρα η κύρια εστίασή μου τώρα, ενόψει Σαγκάης, να προσπαθήσω να βελτιώσω το σωστό πλαίσιο, τα ελαστικά, και να τα βάζω πιο σταθερά μέσα σε αυτό το παράθυρο. Στη συνέχεια, μόλις το κάνω αυτό, είμαι σίγουρος ότι ο ρυθμός θα επανέλθει στις κατατακτήριες δοκιμές».

F1 - Charles Leclerc (Ferrari)

«Οι γύροι μου δεν ήταν τόσο κακοί. Ο γύρος που έκανα ήταν πραγματικά πολύ καλός. Αλλά η πρόσφυση που ήταν διαθέσιμη από το ελαστικό απλά δεν ήταν εκεί. Και αυτό γιατί έκανα κακή δουλειά στον προηγούμενο γύρο, κάτι που είναι πολύ απογοητευτικό, γιατί τελειώνεις έναν γύρο και είσαι ευχαριστημένος. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είσαι πουθενά».

«Πρέπει λοιπόν να επικεντρωθώ σε αυτό. Είναι πολύ μικρές διαφορές. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι αναλύοντας καλά τα δεδομένα -έχουμε μια εβδομάδα πριν από τη Σαγκάη- και όποτε επικεντρώθηκα σε κάτι στο παρελθόν, βελτιώθηκα αρκετά γρήγορα σε αυτό. Οπότε δεν ανησυχώ πολύ. Αλλά πρέπει να κάνω αυτό το βήμα πρόοδου τώρα για τη Σαγκάη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!