F1-Max Verstappen: «Ο πατέρας μου δεν είναι ψεύτης»

O Max Verstappen, τρεις φορές Πρωταθλητής της Formula 1, δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να φύγει από τη Red Bull, αλλά προσέθεσε επίσης ότι ο πατέρας του, Jos Verstappen, που ουσιαστικά ζήτησε την αποχώρηση του επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δεν είναι ψεύτης.

F1-Max Verstappen: «Ο πατέρας μου δεν είναι ψεύτης»

O Max Verstappen, τρεις φορές Πρωταθλητής της Formula 1, δήλωσε ότι δεν έχει λόγο να φύγει από τη Red Bull, αλλά προσέθεσε επίσης ότι ο πατέρας του, Jos Verstappen, που ουσιαστικά ζήτησε την αποχώρηση του επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δεν είναι ψεύτης.

κατηγορίες γυναίκας υπαλλήλου της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, που οδήγησε στην ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της, Christian Horner, οδήγησαν σε ανεξάρτητη έρευνα που διεξήγαγε η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Η έρευνα που διήρκεσε 8 εβδομάδες, απάλλαξε το Horner από οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά μόλις 24 ώρες μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας διέρρευσαν στον Τύπο φωτογραφίες από συνομιλίες του Βρετανού με την εν λόγω γυναίκα μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Στο GP Μπαχρέιν, ο Jos Verstappen είχε δηλώσει ότι η Red Bull ενδέχεται να διασπαστεί αν ο Horner συνεχίσει να είναι επικεφαλής της. Επίσης, ο Ολλανδός συναντήθηκε δύο φορές με τον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, κάτι που πυροδότησε φήμες ότι υπάρχει πιθανότητα ο Max Verstappen να μεταβεί στη γερμανική ομάδα, παρότι διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2028. To σίγουρο είναι ότι υπάρχει διαμάχη στο εσωτερικό της Red Bull.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την άποψη του Jos Verstappen συμμερίζεται και ο αγωνιστικός σύμβουλος Helmut Marko. Αναφέρεται από κάποιες πηγές ότι και ο CEO των αθλητικών δραστηριοτήτων της Red Bull, Oliver Mintzlaff, που διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το Horner, βρίσκεται στο στρατόπεδο εναντίον του. Ο Mintzlaff θα είναι παρών στο GP Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο Jos Verstappen θα λείπει, επειδή αγωνίζεται σε ράλλυ αυτές τις ημέρες.

Αξίζει να ανφερθεί το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca, που ισχυρίζεται ότι ο Jos Verstappen συνδέεται συναισθηματικά με την γυναίκα που έκανε τις κατηγορίες εναντίον του Horner. Αναφέρεται ότι ο Jos περνούσε καιρό μαζί της όταν ο Horner της έστελνε τα μηνύματα και αυτό ίσως δικαιολογεί την οργή του Ολλανδού. Φαίνεται ότι η Fiona Hewitson, όπως ονομάζεται η εν λόγω γυναίκα, ήταν γραμματέας του Horner. Σήμερα, η Hewitson τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull.

Από την άλλη, ο Horner φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη των Ταϊλανδών ιδιοκτητών του 51% της Red Bull GmbH (ιδιοκτήτριας εταιρείας της ομάδας), καθώς εθεάθη με τον Chalerm Yoovidhya, το μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο του συνιδρυτή της εταιρείας Chaleo Yoovidhya, κάτω από το βάθρο του GP Μπαχρέιν. Στο paddock του GP Σαουδικής Αραβίας, ο Max Verstappen αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους οι οποίοι τον πίεσαν για απαντήσεις επί του θέματος, προσπαθώντας να μάθουν σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται ο ίδιος.

F1 - Christian Horner & Max Verstappen

Σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται ο Max;

O Verstappen δήλωσε ότι δε σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα που τον έχει βοηθήσει να κατακτήσει τους τρεις τίτλους του στην και θέλει να ολοκληρώσει το συμβόλαιο που διατηρεί μαζί της: «Αυτή ήταν, φυσικά, πάντα η πρόθεση όταν υπέγραψα. Για αυτό υπογράψαμε για να είμαστε εδώ τόσο καιρό. Και φυσικά, πρόκειται για την απόδοση του μονοθεσίου και από το 2026 και μετά, αυτό είναι ένα μικρό ερωτηματικό με τους νέους κανονισμούς».

«Αλλά το ήξερα αυτό, όταν υπέγραψα το συμβόλαιο. Ξέρω επίσης τι έχουν κάνει για μένα στην καριέρα μου, σωστά; Οπότε ναι, η πρόθεση είναι, φυσικά, οπωσδήποτε, να παραμείνω σε αυτή την ομάδα, γιατί πραγματικά το απολαμβάνω. Και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος μέσα στην ομάδα. Οπότε, όσο αποδίδουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγω».

Ωστόσο, ο Verstappen δεν απέκλεισε εντελώς την πιθανότητα να προσχωρήσει στη Mercedes κάποια στιγμή: «Νομίζω ότι κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει ότι ο Lewis θα πήγαινε στη Ferrari. Στη ζωή γενικά, ποτέ δεν ξέρεις τι θα έρθει, ή τι θα συμβεί γύρω σου που μπορεί να σε επηρεάσει. Οπότε, ποτέ δεν μπορείς να πεις 100% ότι θα γίνει έτσι. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζω τη ζωή μου. Αλλά δεν το σκέφτομαι πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαλαρός. Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα. Η απόδοση είναι εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να φύγω».

F1 - Raymond Vermeulen, Max & Jos Verstappen

Όταν ο Verstappen ρωτήθηκε αν συμμερίζεται την άποψη του πατέρα του περί διάλυσης της ομάδας αν παραμείνει ο Horner, απάντησε: «Δεν ξέρω. Θέλω να πω, ελπίζω όχι… Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Είναι μια δυνατή εταιρεία, μια ισχυρή ομάδα. Υπάρχουν πολλά δυνατά μέλη στην ομάδα. Οπότε κανονικά, δε θα πρέπει να συμβεί».

«Είμαστε μια ομάδα, εγώ, ο πατέρας μου και ο Raymond (Vermeulen, μάνατζερ του Ολλανδού οδηγού). Αυτό θα είναι πάντα έτσι. Υποθέτω ότι θα μπορούσε να αισθανθεί έτσι, αλλά νομίζω ότι από τη δική μου πλευρά, δεν έχει σημασία να είμαι στη μία ή στην άλλη πλευρά. Φυσικά, ως γιος του πατέρα μου, θα ήταν περίεργο να βρίσκομαι σε διαφορετική πλευρά. Αλλά από τη δική μου πλευρά, θέλω απλά να επικεντρωθώ στον τομέα της απόδοσης. Απλά θέλω να μιλάμε λιγότερο για το τι κάνουμε ως ομάδα εκτός πίστας, αντί για την πραγματική απόδοση».

«Ο πατέρας μου δεν είναι ψεύτης»

Όταν ο Ολλανδός Πρωταθλητής ρωτήθηκε αν ο πατέρας του έχει μετανιώσει τα σχόλια που έκανε, δήλωσε: «Δεν τον έχω ρωτήσει κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι από τον τρόπο που τον γνωρίζω, από τότε που ήμουν ήδη στα καρτ, είναι πάντα πολύ ειλικρινής. Δεν είναι ψεύτης, αυτό είναι σίγουρο. Νομίζω ότι όλοι γενικά, ακόμη και αν έχετε διαφωνίες ή όχι, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να διευθετηθούν σε γενικές γραμμές».

F1 - Jos & Max Verstappen

«Νομίζω ότι όλοι είναι αρκετά άντρες και σέβονται ο ένας τον άλλον ούτως ή άλλως, υπό αυτή την έννοια. Δεν συμφωνώ πάντα με όλα όσα συνέβησαν, γενικά στην F1, και για αυτό μερικές φορές είναι καλό να συζητάμε τα πράγματα. Μπορεί να συμφωνείς να διαφωνείς μερικές φορές. Αυτό συμβαίνει και σε μια σχέση».

«Ο πατέρας μου και εγώ είμαστε πολύ κοντά, μιλάμε στο τηλέφωνο κάθε μέρα, ακόμη και αν δεν είναι εδώ. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είμαι ο τύπος που του αρέσει να μιλάει πολύ για ορισμένα πράγματα. Θέλω απλώς να επικεντρωθώ στο κομμάτι της οδήγησης. Και αν υπάρχουν θέματα, θέλω να προσπαθούμε να τα λύσουμε μέσα στην ομάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, που παίρνει πληροφορίες από το Jos Verstappen και ήταν αυτή που αποκάλυψε την έρευνα για το Horner, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem (που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, με δύο διαφορετικές κατηγορίες), είχε ζητήσει στο GP Μπαχρέιν από το Verstappen να υποστηρίξει δημόσια τον Christian Horner. Ο Verstappen απλά επιβεβαίωσε ότι ο Ben Sulayem «με προσέγγισε ιδιαιτέρως».

F1 - Max Verstappen & Mohammed Ben Sulayem

Εν κατακλείδι

Ο Max φαίνεται να μην έχει πρόβλημα με αυτά που δήλωσε ο πατέρας του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εγκρίνει, αλλά αν διαφωνούσε μάλλον θα το έδειχνε. Δεν κάνει προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από όσα ειπώθηκαν, ενώ παράλληλα δεν τα υποστηρίζει εμφατικά.

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Horner, η απάντηση ήταν «αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή», κάτι που δε λέει πολλά. Επίσης, υποστήριξε την ευρύτερη ομάδα και τον οργανισμό, αλλά αν ήθελε να δώσει στον Horner μια ψήφο εμπιστοσύνης, είχε κάθε ευκαιρία να το κάνει και δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Εν ολίγοις, απέφυγε πολύ αποτελεσματικά είτε να ρίξει λάδι στη φωτιά, είτε να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα. Αυτό μάλλον επεδίωκε, γεγονός που μας οδηγεί σε ένα προφανές -αλλά ποτέ ρητά διατυπωμένο- συμπέρασμα. Όπως το έθεσε, θα ήταν περίεργο να βρίσκεται σε διαφορετική πλευρά από τον πατέρα του.

F1 - Max Verstappen (Red Bull)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!