F1: Διέρρευσαν στον Τύπο έγγραφα για την υπόθεση Christian Horner

Ένα φάκελος με έγγραφα και τον ισχυρισμό ότι αφορούν την υπόθεση του επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, απεστάλη σε δημοσιογράφους, επικεφαλής ομάδων και στελέχη του οργανισμού της Formula 1.

F1: Διέρρευσαν στον Τύπο έγγραφα για την υπόθεση Christian Horner

Ένα φάκελος με έγγραφα και τον ισχυρισμό ότι αφορούν την υπόθεση του επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, απεστάλη σε δημοσιογράφους, επικεφαλής ομάδων και στελέχη του οργανισμού της Formula 1.

Εχθές, η Red Bull ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη έρευνα που διενήργησε σχετικά με τους ισχυρισμούς γυναίκας υπαλλήλου της ομάδας της εταιρείας στη Formula 1, για ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της, Christian Horner, δε βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες και τον απάλλαξε. Ο Βρετανός παρευρίσκεται κανονικά στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος, το GP Μπαχρέιν.

Ωστόσο, σήμερα, απεστάλη σε εκατοντάδες δημοσιογράφους που έχουν μόνιμη διαπίστευση στα Grand Prix, του επικεφαλής των ομάδων και στελέχη του οργανισμού της Formula 1, υλικό από δύο ανώνυμα email με ένα σύνδεσμο σε ένα φάκελο Google Drive με έγγραφα και τον ισχυρισμό ότι σχετίζονται με την υπόθεση του Christian Horner. Tα email έγραφαν: «Μετά την πρόσφατη έρευνα και τις δηλώσεις της Red Bull θα σας ενδιαφέρει να δείτε το συνημμένο υλικό».

Η Red Bull δεν έχει επιβεβαιώσει αν τα έγγραφα είναι αληθινά ή όχι. Αναφέρεται ότι τα έγγραφα περιέχουν screenshot από μηνύματα μηνύματα και περίπου 60 φωτογραφίες. Ο τρόπος με τον οποίο ο φάκελος διανεμήθηκε ευρέως στην κοινότητα της F1 για μέγιστο δυνατό αντίκτυπο, έδειξε ότι παραμένουν άτομα που επιθυμούν να δυσφημίσουν τον Horner παρά την αθώωσή του.

Επικεφαλής αντίπαλων ομάδων όπως οι McLaren και Mercedes ζήτησαν περαιτέρω διαφάνεια στο θέμα, και κάλεσαν τη FIA να επέμβει. Τα email εστάλησαν μόλις 24 ώρες έπειτα από την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας για την υπόθεση και κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν.

Αν και η έρευνα της Horner προκλήθηκε από καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου, η φύση της δημοσιοποίησης ίσως υποδηλώνει πως χρησιμοποιείται από ορισμένα άτομα ως παιχνίδι εξουσίας. Υπήρξαν υπονοούμενα για διάσταση απόψεων μεταξύ των Ταϊλανδών μεγαλομετόχων της Red Bull και της αυστριακής πλευράς της εταιρείας ενεργειακών ποτών, αν και τίποτα δεν έχει ειπωθεί δημοσίως.

Ο ίδιος ο Christian Horner εξέδωσε προσωπική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Δε θα σχολιάσω ανώνυμες εικασίες, αλλά για να επαναλάβω, πάντα αρνιόμουν τους ισχυρισμούς. Σεβάστηκα την ακεραιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και συνεργάστηκα πλήρως μαζί της σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Ήταν μια ενδελεχής και δίκαιη έρευνα που διεξήχθη από έναν ανεξάρτητο εξειδικευμένο δικηγόρο και ολοκληρώθηκε, απορρίπτοντας την καταγγελία που έγινε. Παραμένω πλήρως επικεντρωμένος στην έναρξη της σεζόν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!