F1-Jos Verstappen: Η Red Bull κινδυνεύει να διασπαστεί αν παραμείνει ο Horner

Ο Jos Verstappen, πατέρας του 3 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, προειδοποίησε ότι η Red Bull κινδυνεύει να διασπαστεί αν ο Christian Horner παραμείνει επικεφαλής της ομάδας και συνάντησε τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, στο Μπαχρέιν.

F1-Jos Verstappen: Η Red Bull κινδυνεύει να διασπαστεί αν παραμείνει ο Horner

Ο Jos Verstappen, πατέρας του 3 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, προειδοποίησε ότι η Red Bull κινδυνεύει να διασπαστεί αν ο Christian Horner παραμείνει επικεφαλής της ομάδας και συνάντησε τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, στο Μπαχρέιν.

Παρότι στην πίστα η απόδοση της Red Bull είναι επιβλητική, καθώς εξασφάλισε το «1-2» στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Μπαχρέιν στο παρασκήνιο υπάρχουν εντάσεις, λόγω της υπόθεσης που περικλείει τον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner. O Βρετανός κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά από γυναίκα υπάλληλο, γεγονός που έκανε την ιδιοκτήτρια εταιρεία να ορίσει ανεξάρτητη έρευνα που διήρκεσε 8 εβδομάδες.

Το πόρισμα ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Horner και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. Μόλις 24 ώρες αργότερα, διέρρευσαν έγγραφα από ανώνυμους λογαριασμούς email σε δημοσιογράφους, επικεφαλής ομάδων και ανθρώπους της FIA και της FOM, με τον ισχυρισμό ότι αφορούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι πρόεδροι των δύο οργανισμών, Stefano Domenicali και Mohammed Ben Sulayem συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα.

Ο Ben Sulayem δήλωσε ότι θα ήταν λάθος από τη FIA να προτρέξει και να δράσει από μόνη της, αλλά ανέφερε ότι θα εξετάσει οποιοδήποτε παράπονο κατατεθεί στον υπεύθυνο συμμόρφωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι επιζήμια για το άθλημα. Τώρα, νέα πυρά εξαπολύονται εναντίον του Christian Horner, αυτή τη φορά από το δικό του στρατόπεδο, και συγκεκριμένα από το Jos Verstappen, πατέρα του Max Verstappen.

Ο Horner δήλωσε ότι αισθάνεται σίγουρος πως θα διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα της Red Bull, ωστόσο ο Jos Verstappen δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Υπάρχει ένταση εδώ όσο παραμένει στη θέση του. Η ομάδα κινδυνεύει να διασπαστεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι όπως είναι. Θα εκραγεί. Παριστάνει το θύμα, ενώ είναι αυτός που προκαλεί τα προβλήματα».

Βέβαια, ο ίδιος ο Ολλανδός έχει κατηγορηθεί για πολύ σοβαρά θέματα στο παρελθόν συμπεριλαμβανομένης βιαιοπραγίας εναντίον πρώην φιλενάδας του. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Jos Verstappen είχε ένα πολύ μεγάλο καβγά με το Horner το βράδυ της Παρασκευής μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Verstappen αποχώρησε από το δωμάτιο πριν επιστρέψει για να σφίξει χέρια -απρόθυμα- με το Βρετανό.

Έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν υποψίες πως ο Jos Verstappen έχει παίξει ρόλο στην ενορχήστρωση αυτής της επίθεσης εναντίον του Horner. O Ολλανδός το αρνήθηκε δηλώνοντας: «Αυτό δε θα ήταν λογικό. Γιατί να το κάνω αυτό όταν ο Max τα πάει τόσο καλά εδώ;» Ο Max Verstappen διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2028 και έχει δηλώσει την πίστη του στην ομάδα. Ωστόσο, οι δηλώσεις του πατέρα του ίσως αποκαλύπτουν τις σκέψεις του για το Horner.

Θα μπορούσε η παραμονή του Βρετανού να οδηγήσει σε έξοδο του Verstappen από την ομάδα; Αναφέρεται ότι η αυστριακή πλευρά της εταιρείας -που περιλαμβάνει το Mark Mateschitz, γιο του συνιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz, το CEO των αθλητικών δραστηριοτήτων του ομίλου, Oliver Mintzlaff, και τον αγωνιστικό σύμβουλο Helmut Marko– θέλουν να αποχωρήσει ο Horner, ενώ η ταϊλανδική πλευρά (που κατέχει το 51% της Red Bull), υποστηρίζει τον Βρετανό. Μάλιστα, ο Horner εθεάθη κάτω από το βάθρο  του GP Μπαχρέιν μαζί με τη σύζυγό του Geri και τον Chalerm Yoovidhya (και τη δική του σύζυγο), μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο του συνιδρυτή της Red Bull, Chaleo Yoovidhya.

Στο paddock του Μπαχρέιν, ο Jos Verstappen εθεάθη να συνομιλεί με τον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, ο οποίος σχολίασε σχετικά με αυτό: «Γνωρίζω τον Jos εδώ και 25 χρόνια, στα καλά και στα κακά, και απλά τον συνέχαιρα για τα επιτεύγματα του γιου του». Ωστόσο, όταν ο Wolff ρωτήθηκε ευθέως για το ενδεχόμενο ο Max Verstappen να μεταβεί στη Mercedes το 2025, αρχικά έκανε ότι δεν καταλάβαινε, αλλά στη συνέχεια χαμογέλασε και είπε: «Όλα είναι πιθανά».

Παράλληλα, ο Ιταλός Flavio Briatore, στον οποίο ανήκει η εταιρεία μάνατζμεντ που διαχειρίζεται την καριέρα του Fernando Alonso, εθεάθη να συνομιλεί με τον Christian Horner στο paddock του Μπαχρέιν και δήλωσε: «Δουλεύουμε για να βρούμε την καλύτερη επιλογή για εκείνον».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!