F1: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει φαντασμαγορική πίστα

Η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει στην Qiddiya μία πίστα που οι διοργανωτές ισχυρίζονται θα σπρώξει τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1.

F1: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει φαντασμαγορική πίστα

Η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει στην Qiddiya μία πίστα που οι διοργανωτές ισχυρίζονται θα σπρώξει τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1.

Το Speed Park Track στην Qiddiya της Σαουδικής Αραβίας (λίγο έξω από την πρωτεύουσα Riyadh), στο οποίο η Formula 1 θα διεξάγει Grand Prix στο μέλλον, θα ξεχωρίζει λόγω πολλών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, με το πιο σημαντικό να είναι ότι η πρώτη στροφή της χάραξης θα βρίσκεται σε ύψος 20 ορόφων.

Η μεγάλη ευθεία θα εκτείνεται δίπλα από ένα τρενάκι rollercoaster και η χάραξη συνδυάζει μόνιμα κομμάτια με τμήματα δρόμου που μπορούν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες του κόσμου.

Η πίστα έχει σχεδιαστεί από το Γερμανό Hermann Tilke, με τον Αυστριακό πρώην οδηγό της Formula 1, Αlex Wurz να συμβάλλει στη δημιουργία της. Η ομάδα που προετοιμάζει την πίστα συνεργάστηκε επίσης με τους υπεύθυνους ανάπτυξης της ολοκαίνουργιας πόλης για την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή της με τους αστικούς τομείς ψυχαγωγίας που θα την περιβάλλουν.

Ο σχεδιασμός της πίστας θα συνδυάζει με ένα τμήμα δρόμων που θα περνά μέσα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της πόλης και ένα ειδικό γρήγορο και ανοιχτό κομμάτι μόνιμης πίστας, κατασκευασμένο μεταξύ προορισμών ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και αναψυχής, όπως ένα υδάτινο και ένα θεματικό πάρκο.

Η πίστα διαθέτει επίσης τη γρήγορη στροφή «The Blade» (Η Λεπίδα), που θα ανεβαίνει και θα πέφτει από ένα τεράστιο ύψος 108 μέτρων (20 ορόφων) και θα «σκαρφαλώνει» πάνω από ένα συναυλιακό χώρο.

Οι συμβατικές κερκίδες θα αντικατασταθούν από υπερυψωμένες πλατφόρμες. Το αυξημένο ύψος επιτρέπει θα επιτρέπει στους χώρους θεατών να τοποθετηθούν πολύ πιο κοντά στην πίστα, επιτρέποντας στους θεατές να βρεθούν δίπλα στην αγωνιστική δράση.

Οι σχεδιαστές ακολούθησαν τις πρόσφατες τάσεις συνδυασμού πίστας και χώρων ψυχαγωγίας που αποδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας. Αυτή τη φορά όμως, τα δύο στοιχεία είναι πιο συνδεδεμένα μεταξύ τους από ποτέ, καθώς ολόκληρη η πόλη βρίσκεται υπό κατασκευή και η πίστα έχει εξαρχής ενσωματωθεί σε αστικούς χώρους ψυχαγωγίας.

Τα μονοθέσια θα δοκιμάζουν την τελική τους ταχύτητα απέναντι στο υψηλότερο τρενάκι rollercoaster του κόσμου, το Falcon’s Flight, το οποίο αποτελεί μέρος του γειτονικού χώρου Six Flags Qiddiya City.

Η δημιουργία αυτού του συμπλέγματος  θα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν παράπλευρες προσφορές στο χώρο και να επεκτείνουν την επίσκεψή τους πέραν από την αγωνιστική εμπειρία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!