F1: Για μία ακόμη σεζόν στην Alfa Romeo o Guanyu Zhou

H ομάδα της Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει στις τάξεις της τον 23χρονο Κινέζο οδηγό Guanyu Zhou και για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

F1: Για μία ακόμη σεζόν στην Alfa Romeo o Guanyu Zhou

H ομάδα της Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει στις τάξεις της τον 23χρονο Κινέζο οδηγό Guanyu Zhou και για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

O Guanyu Zhou, o πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, έκανε το ντεμπούτο του φέτος με την ομάδα της Alfa Romeo και έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις, από την πορεία του στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1. Είναι σταθερός στους αγώνες, αποφεύγει τα λάθη, αν και έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας. Ίσως δεν έχει βρει ακόμα τον απόλυτο ρυθμό του στις κατατακτήριες δοκιμές.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι η Alfa Romeo θα διατηρούσε τον Zhou και για τη σεζόν του 2023, όντας ευχαριστημένη από τις επιδόσεις του και την προσέγγισή του. Επιπλέον, ο Zhou διαθέτει σημαντική οικονομική υποστήριξη από σπόνσορες της πατρίδας του, κάτι πολύ σημαντικό για μία ομάδα που δεν λειτουργεί στο ανώτατο όριο του budget cap.

Αναφέρεται ότι η Alfa Romeo ανανέωσε το συμβόλαιο του Zhou στα τέλη Αυγούστου και έκανε την επίσημη ανακοίνωση σήμερα, για να συμπίπτει με την επιστροφή της Formula 1 στην Ασία, με το GP Σιγκαπούρης του ερχόμενου Σαββατοκύριακου και το GP Ιαπωνίας που το ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα. Το οδηγικό δίδυμο της Alfa Romeo θα παραμείνει το ίδιο και την επόμενη σεζόν, καθώς ο Valtteri Bottas διαθέτει συμβόλαιο και για το 2023.

O Guanyu Zhou δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων στην Alfa Romeo για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι μέλος της ομάδας για άλλη μια σεζόν. Το να καταφέρω να εισέλθω στη Formula 1 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και το συναίσθημα συμμετοχής για πρώτη φορά σε έναν αγώνα θα με συνοδεύει για πάντα».

«Η ομάδα υπήρξε απίστευτα υποστηρικτική, με καλωσόρισε από την πρώτη μέρα και με βοήθησε να προσαρμοστώ στην πιο πολύπλοκη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Υπάρχουν περισσότερα που θέλω να πετύχω σε αυτό το άθλημα και με την ομάδα, και η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς είναι μόνο το πρώτο βήμα προς εκεί που θέλουμε να φτάσουμε την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε, πολλά να εξελίξουμε, αλλά είμαι σίγουρος για τη δουλειά μας. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της κοινής μας ιστορίας».

O επικεφαλής της ομάδας της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, δήλωσε: «Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Zhou. Από την πρώτη μέρα με την ομάδα, στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι πέρυσι, με εντυπωσίασε με την προσέγγισή του στη δουλειά και αυτό είναι πάντα ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό. Γνωρίζαμε ότι ήταν γρήγορος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε στη Formula 1 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν μία από τις καλύτερες εκπλήξεις της σεζόν μας. Είναι πολύ καλό παιδί, σε όλους στην ομάδα αρέσει τόσο η προσωπικότητα όσο και η συμπεριφορά του».

«Είχε την ταπεινότητα να κάνει ερωτήσεις και να μαθαίνει, τόσο από τους μηχανικούς όσο και από τον Valtteri, και την εξυπνάδα να εφαρμόζει όλες τις πληροφορίες που πήρε για να βελτιώνεται αγώνα με αγώνα. Θα έχει αυτή την εμπειρία να αξιοποιήσει την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την ομάδα μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!