F1: Αρχικό πρόγραμμα αγώνων για το 2023

Η Formula 1 διαμόρφωσε το αρχικό πρόγραμμα αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2023, το οποίο κοινοποιήθηκε στις ομάδες.

F1: Αρχικό πρόγραμμα αγώνων για το 2023

Η Formula 1 διαμόρφωσε το αρχικό πρόγραμμα αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2023, το οποίο κοινοποιήθηκε στις ομάδες.

Με τη σεζόν του 2023, η Formula 1 στοχεύει να σημειώσει ρεκόρ αριθμού αγώνων, με 24 Grand Prix. Οι ιθύνοντες του σπορ καθόρισαν το αρχικό πρόγραμμα αγώνων και το κοινοποίησαν στις ομάδες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, μια διαδικασία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Όπως έχουμε αναφέρει, το GP Νότιας Αφρικής δεν πρόκειται να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα του χρόνου, θα διατηρηθεί όμως το GP Βελγίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου.

Η σεζόν του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν, πριν τη μετάβαση στη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια στην Αυστραλία. Στο πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνεται και το GP Κίνας (16 Απριλίου), αν και η διεξαγωγή του δεν είναι εξασφαλισμένη. Ακολουθεί το GP Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια η δεύτερη επίσκεψη στο Μαϊάμι. Αν και η Formula 1 προσπάθησε να ομαδοποιήσει τους αγώνες που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους γεωγραφικά, το GP Μαϊάμι εξακολουθεί να αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο από τον αγώνα στο Μπακού.

Η F1 θα επιστρέψει στην Ευρώπη το Mάιο για την τριάδα αγώνων σε Imola, Μονακό και Βαρκελώνη, πριν επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Αμερική για το GP Καναδά. Ακολουθεί η «κανονική» ευρωπαϊκή σεζόν, με το GP Αυστρίας να προηγείται του GP M. Βρετανίας και το GP Βελγίου να έχει αλλάξει θέση. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, το GP Ουγγαρίας ολοκληρώνει τους αγώνες πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Στο τέλος του καλοκαιριού θα διεξαχθεί το GP Ολλανδίας, ακολουθούμενο από το GP Ιταλίας, πριν από τη μετάβαση στην Ασία για μία τριάδα αγώνων.

Έπειτα από τα GP Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας και Κατάρ (που θα επιστρέψει στην αναβαθμισμένη πίστα του Losail), σειρά έχει η επίσκεψη στις ηπείρου της Αμερικής, που ξεκινάει από το Austin του Τέξας, για να περάσει από το Μεξικό και τη Βραζιλία και να καταλήξει στη νέα προσθήκη στο πρόγραμμα, το GP Λας Βέγκας. Τη σεζόν θα ολοκληρώσει -όπως πάντα- το GP Άμπου Ντάμπι. Όπως γνωρίζαμε ήδη, το GP Γαλλίας απουσιάζει από το πρόγραμμα.

F1 - Πρόγραμμα αγώνων 2023

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!