F1: Η συνεργασία Alfa Romeo-Sauber θα σταματήσει στο τέλος του 2023

H Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα ότι στο τέλος του 2023 θα τερματίσει την εμπορική συνεργασία της με τη Sauber, την οποία αναμένεται να αγοράσει η Audi.

F1: Η συνεργασία Alfa Romeo-Sauber θα σταματήσει στο τέλος του 2023

H Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα ότι στο τέλος του 2023 θα τερματίσει την εμπορική συνεργασία της με τη Sauber, την οποία αναμένεται να αγοράσει η Audi.

Αφότου η FIA ενέκρινε τους κανονισμούς που θα διέπουν τις μονάδες ισχύος της Formula 1 από το 2026, η Audi ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την είσοδό της στο σπορ. Η γερμανική μάρκα αναμένεται να αγοράσει το 75% της ομάδας της Sauber (αν και αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα), η οποία αγωνίζεται από το 2019 στη Formula 1 με το όνομα της Alfa Romeo, έχοντας συνάψει εμπορική συμφωνία με την ιταλική μάρκα.

Αν και η Alfa Romeo είχε υπογράψει πολυετή συμφωνία με τη Sauber, την επανεξέταζε ετησίως. Τον Ιούλιο, η ιταλική μάρκα είχε επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει την πορεία της με την ελβετική ομάδα στη Formula 1 και το 2023. Έπειτα όμως από την ανακοίνωση της Audi ότι θα εισέλθει στο σπορ, η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα ότι θα τερματίσει την εμπορική της συμφωνία με την Sauber στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Η ανακοίνωση της ιταλικής μάρκας αναφέρει: «Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την επιστροφή της στην F1 το 2017, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και τον Ιούλιο του 2022 ανακοίνωσε την απόφαση να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Sauber και για το 2023, δεδομένων των πολλά υποσχόμενων αποτελεσμάτων του πρώτου μισού της σεζόν, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων, μάρκετινγκ όσο και θετικής συνεργασίας με την ομάδα».

«Δεδομένου ότι η οικονομική και βιομηχανική ανάκαμψη της μάρκας θα επιτευχθεί το 2022, η Alfa Romeo θα αξιολογήσει τώρα τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν στο τραπέζι και θα αποφασίσει ποια θα είναι η καλύτερη για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής και της τοποθέτησης της μάρκας».

O πρώην CEO της Fiat, Sergio Marchionne, ήταν ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας της επιστροφής της Alfa Romeo στη Formula 1 το 2017, πρώτα ως βασικός σπόνσορας της Sauber και στη συνέχεια μετονομάζοντας τη συμμετοχή της ελβετικής ομάδας, μέσω εμπορικής συμφωνίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!