F1: Έως το 2024 στη Ferrari ο Carlos Sainz

H Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του Carlos Sainz έως το τέλος της σεζόν του 2024 στη Formula 1.

F1: Έως το 2024 στη Ferrari ο Carlos Sainz

H Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του Carlos Sainz έως το τέλος της σεζόν του 2024 στη Formula 1.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto είχε δηλώσει ότι εντός του χειμώνα θα ξεκινούσε τις συζητήσεις με τον Carlos Sainz για την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού, καθώς η ιταλική ομάδα ήταν πολύ ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του στην πρώτη του σεζόν στο Maranello, όπου κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τον Charles Leclerc. Συνεπώς, ανακοινώθηκε η διετής επέκταση του συμβολαίου του Ισπανού, πέραν της αρχικής διετούς συμφωνίας που είχε υπογράψει με τη Scuderia την άνοιξη του 2020. Με αυτό τον τρόπο, η Ferrari διασφάλισε ότι θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο έως το τέλος του 2024.

Μετά τους πρώτους αγώνες, ο Binotto είχε δηλώσει ότι η επίσημη ανακοίνωση θα ερχόταν τον Απρίλιο. Η Ferrari αποφάσισε ότι θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία να κάνει την ανακοίνωση λίγο πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου του GP Emilia Romagna, στην πίστα της Imola, που βρίσκεται μόλις 90 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις της ομάδας, στο Maranello. Αυτό το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες tifosi αναμένεται να πλημμυρίσουν την Imola για να δουν από κοντά την ανανεωμένη ιταλική ομάδα που διεκδικεί ξανά νίκες φέτος.

Στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, ήταν εμφανές ότι ο Charles Leclerc είχε το πάνω χέρι έναντι του Ισπανού team-mate του, συγκεντρώνοντας υπερδιπλάσιους βαθμούς, κάτι που έχει κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι αν ο Sainz δεν αντιδράσει γρήγορα, θα βρει τον εαυτό του σε ρόλο Νο. 2 οδηγού, αν και ο Binotto έχει δηλώσει ότι η Scuderia δεν πρόκειται να ευνοήσει κάποιον από τους πιλότους της τόσο νωρίς στη σεζόν. Ωστόσο, δείχνει να είναι έξυπνη κίνηση το γεγονός ότι η Ferrari ανανέωσε το συμβόλαιο του Ισπανού πριν αρχίσει να προκύπτει στη φετινή σεζόν το ζήτημα του ποιος είναι Νο. 1 και Νο. 2 οδηγός.

O Carlos Sainz δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Ferrari. Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα της Formula 1 για να αγωνίζεσαι και μετά από πάνω από ένα χρόνο μαζί της, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το να φοράω αυτή τη φόρμα και να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Η πρώτη μου σεζόν στο Maranello ήταν σταθερή και εποικοδομητική, με όλη την ομάδα να προοδεύει μαζί. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς ήταν ξεκάθαρο μέχρι τώρα».

Carlos Sainz

«Αισθάνομαι ενισχυμένος από αυτή την ανανεωμένη εκδήλωση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και τώρα ανυπομονώ να μπω στο αυτοκίνητο, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Ferrari και να δώσω στους οπαδούς της πολλούς λόγους για να πανηγυρίσουν. Η F1-75 αποδεικνύεται πρωτοπόρος, η οποία μπορεί να μου επιτρέψει να κυνηγήσω τους στόχους μου στην πίστα, ξεκινώντας από την κατάκτηση της πρώτης μου νίκης στη Formula 1».

Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto δήλωσε: «Έχω πει αρκετές φορές ότι πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο δίδυμο οδηγών στη Formula 1 και έτσι, με κάθε αγώνα που περνάει, φαινόταν απολύτως φυσικό να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Carlos, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερότητα και συνοχή. Στο διάστημα της συνεργασίας του με την ομάδα μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι διαθέτει το ταλέντο που περιμέναμε από αυτόν, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες».

«Έξω από το αυτοκίνητο, είναι ένας σκληρά εργαζόμενος οδηγός με μάτι για την παραμικρή λεπτομέρεια, γεγονός που έχει βοηθήσει όλη την ομάδα να βελτιωθεί και να προοδεύσει. Μαζί, μπορούμε να κυνηγήσουμε φιλόδοξους στόχους και είμαι σίγουρος ότι μαζί με τον Charles, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση του θρύλου της Ferrari και να γράψει νέα κεφάλαια στην ιστορία της ομάδας μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!