Η (μη) παρουσίαση της Red Bull

H Red Bull πραγματοποίησε την παρουσίασή της ενόψει της φετινής σεζόν της Formula 1, αλλά δεν αποκάλυψε την καινούργια RB18.

Η (μη) παρουσίαση της Red Bull

H Red Bull πραγματοποίησε την παρουσίασή της ενόψει της φετινής σεζόν της Formula 1, αλλά δεν αποκάλυψε την καινούργια RB18.

Όταν έλεγε ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, ότι στην παρουσίαση της ομάδας δε θα αποκαλυφθούν ευαίσθητες τεχνικές λεπτομέρειες, δε φανταζόμασταν ότι εννοούσε πως δε θα δούμε το πραγματικό μονοθέσιο της ομάδας…

Αυτό που επέλεξε να κάνει η ομάδα ήταν να βάψει το μονοθέσιο επίδειξης της F1 (που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Silverstone) στα χρώματά της. Συνεπώς, η Red Bull αποκάλυψε ουσιαστικά μόνο το χρωματισμό του μονοθεσίου της για το 2022. Την καινούργια RB18 θα τη δούμε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου, όταν θα ξεκινήσουν οι φετινές χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η βασική είδηση της «παρουσίασης» ήταν η ανακοίνωση ενός καινούργιου βασικού σπόνσορα. H Red Bull αποκάλυψε ότι θα έχει φέτος καινούργιο βασικό σπόνσορα την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Oracle, της οποίας το λογότυπο κοσμεί τα ψυγεία του μονοθεσίου, εκεί όπου υπήρχε πριν το λογότυπο της Red Bull.

Σύμφωνα με αναφορά του Associated Press, η πενταετής εμπορική συμφωνία με την Oracle θα αποφέρει στην ομάδα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. H Oracle θα βοηθήσει την ομάδα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα αυτοματοποιεί κάποιες διαδικασίες στις προσομοιώσεις στρατηγικής των αγώνων.

Επίσης, όσον αφορά τα λογότυπα που κοσμούν το αμάξωμα, εκεί όπου βρισκόταν το όνομα της Honda πέρυσι, πλέον υπάρχει το -μικρότερων διαστάσεων- λογότυπο της HRC (Honda Racing Corporation). H HRC είναι το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας, υπό το οποίο λειτουργεί και η ομάδα MotoGP της Honda.

Ξεκάθαρος στόχος της Red Bull για το 2022 είναι να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και να διατηρήσει το Νο. 1 στο μονοθέσιό της και την επόμενη χρονιά.

Red Bull

Οδηγοί της Red Bull για φέτος θα παραμείνουν οι Max Verstappen και Sergio Perez. Για πρώτη φορά από το 2014 επιστρέφει στο grid της F1 το No. 1, καθώς ο Verstappen επέλεξε να το χρησιμοποιήσει φέτος. Η προηγούμενη φορά που είχαμε δει το Νο. 1 ήταν πάλι σε μονοθέσιο της Red Bull, αυτό του Sebastian Vettel μετά τον τελευταίο τίτλο του.

Red Bull

Ο Verstappen δήλωσε ότι για τον ίδιο δεν έχει διαφορά το γεγονός ότι θα υπερασπίζεται τον τίτλο του φέτος. Η Red Bull θέλει να δει τις επιδόσεις του Sergio Perez να βελτιώνονται φέτος, ώστε ο Μεξικανός να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα στην προσπάθεια κατάκτησης του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Επίσης, στα τέλη της περασμένης χρονιάς ανανεώθηκε και το συμβόλαιο του διευθυντή της ομάδας, Christian Horner, ο οποίος τη διοικεί από το 2005, που η Red Bull αγόρασε την ομάδα της Jaguar.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!