Αλλάζουν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο FIA Rally Star: Τι συνέβη

Οι Μαριαλένα Παυλή – Γρηγόρης Εμμανουήλ δεν θα δώσουν το “παρών” στον ευρωπαϊκό τελικό στη Γερμανία

Αλλάζουν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο FIA Rally Star: Τι συνέβη

Οι Μαριαλένα Παυλή – Γρηγόρης Εμμανουήλ δεν θα δώσουν το “παρών” στον ευρωπαϊκό τελικό στη Γερμανία

Η αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού για την είσοδο στη Γερμανία, προκάλεσε αλλαγές στο ελληνικό δίδυμο που θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό τελικό του θεσμού FIA Rally Star, στις 28-30 Ιανουαρίου. Η Μαριαλένα Παυλή και ο Γρηγόρης Εμμανουήλ δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο υποψηφίους που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του ελληνικού τελικού.

Έτσι, η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου.

Οι δυο εκπρόσωποι της χώρας μας προετοιμάστηκαν με μία ημέρα προπόνησης στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου την Τετάρτη 26/1, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και θα αναχωρήσουν για το Αμβούργο της Γερμανίας το πρωί της Πέμπτης 27/1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ:

Η αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία την τελευταία εβδομάδα, τα οποία θα εφαρμοστούν και στον ευρωπαϊκό τελικό του θεσμού FIA Rally Star το προσεχές τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα του Estering στο γερμανικό Βορρά, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή και του Γρηγόρη Εμμανουήλ.

Συμμετέχοντας στον ελληνικό τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 12 Δεκεμβρίου του 2021, η 21χρονη Μαριαλένα προκρίθηκε για τον τελικό της Ευρώπης του FIA Rally Star ως η μοναδική γυναίκα που δήλωσε συμμετοχή, ενώ ο 23χρονος Γρηγόρης ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας

σλάλομ. Οι δύο νεαροί αθλητές προετοιμάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΟΜΑΕ στο Διαδρόμιο της Κορινθίας.

Η Ομοσπονδία, μόλις πληροφορήθηκε τα νέα δεδομένα, επικοινώνησε με τους άλλους δύο υποψήφιους που είχαν προκριθεί στην δεύτερη φάση του ελληνικού τελικού – οι οποίοι, όμως, ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν, είτε λόγω υποχρεώσεών τους είτε λόγω των

προαπαιτούμενων του πρωτοκόλλου του Covid19.
Κατόπιν τούτου, η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (φωτογραφία πάνω) και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου (φωτογραφία κάτω).

Οι δυο νεαροί αυτοί αθλητές, των Σωματείων ΑΣΜΑ και Startline αντίστοιχα, πληρούν τις προδιαγραφές του FIA Rally Star και των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία. Ταυτόχρονα έχουν σημαντική εμπειρία στα Crosscars, με δεδομένο ότι στην ευρωπαϊκό τελικό θα κληθούν να διαγωνιστούν με το TN5 Cross Car. Πιο συγκεκριμένα, ο 18χρονος Κωνσταντίνος είναι Πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Car, ενώ ο 17χρονος Αχιλλέας συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car στην κατηγορία Junior.

Οι δυο εκπρόσωποι της χώρας μας προετοιμάστηκαν με μία ημέρα προπόνησης στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου την Τετάρτη 26/1, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και θα αναχωρήσουν για το Αμβούργο της Γερμανίας το πρωί της Πέμπτης 27/1, συνοδευόμενοι από τον Λάμπρο Αθανασούλα και με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας. Καλή επιτυχία!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!