Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Cross Country οι Al Attiyah και Baumel

Η Toyota Gazoo Racing κερδίζει άλλον έναν Παγκόσμιο τίτλο το 2021

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Cross Country οι Al Attiyah και Baumel

Η Toyota Gazoo Racing κερδίζει άλλον έναν Παγκόσμιο τίτλο το 2021

Ο Nasser Al-Attiyah της Toyota Gazoo Racing και ο συνοδηγός Mathieu Baumel κέρδισαν τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross Country, το Hail International Rally στη Σαουδική Αραβία. Με αυτή την τέταρτη εφετινή τους νίκη πήραν τους βαθμούς που χρειάζονταν για να κερδίσουν τον τίτλο και να στεφθούν  Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Cross Country. Για τον οδηγό αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος της καριέρας του ενώ για τον συνοδηγό ο τέταρτος. Μάλιστα το πλήρωμα συμμετείχε μόνο στους τέσσερις από τους έξι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross Country, λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Οι Al Attiyah και Baumel δεν αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα με το Toyota Hilux που οδηγούσαν για τελευταία φορά. Η νέα γενιά Toyota GR DKR Hilux T1+ είναι έτοιμη για το Rally Dakar και όχι μόνο, καθώς θα συμμετάσχουν στο τη νέα χρονιά το πλήρωμα θα συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid.

Η ομάδα θα στρέψει τώρα όλη την προσοχή στο επερχόμενο Ράλι Ντακάρ, το οποίο ξεκινά στις αρχές του νέου έτους. Ο Nasser και ο Mathieu τερμάτισαν δεύτεροι τόσο το 2020 όσο και το 2021, αφού κέρδισαν τον αγώνα για την Toyota Gazoo Racing το 2019. Το νέο αυτοκίνητο υπόσχεται έναν συναρπαστικό αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!