Τον Ιούνιο το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2022

Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting

Τον Ιούνιο το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2022

Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου 2022 θα διεξαχθεί το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα αποτελέσει υποψήφιο αγώνα (candidate event) προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Θα διεξαχθεί σε ορισμένες από τις πιο γνωστές ειδικές διαδρομές, περιλαμβάνοντας αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα κατηγορίας Sporting.

Στόχος του σχεδιασμού του αγώνα είναι να επαναφέρει το κλίμα, την εμπειρία και τη δομή των Ράλλυ Ακρόπολις του παρελθόντος – που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές και θα επιτρέπει το Service των αυτοκινήτων στις απλές διαδρομές μετά από κάθε ΕΔ.

Στην ίδια λογική, φυσικά, η ράμπα της αφετηρίας του αγώνα θα βρίσκεται στο ιστορικό και εμβληματικό της σημείο, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων θα γίνει στην πόλη της Ιτέας. Τις ίδιες ημέρες, 4-5 Ιουνίου 2022, πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα και το Ευρωπαϊκό Ιστορικό Ακρόπολις των αυτοκινήτων Regularity.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!