Ράλλυ Ακρόπολις: Στην Ελλάδα για δοκιμές Toyota και Hyundai

Οι δύο εργοστασιακές ομάδες προσπαθούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του χωμάτινου αγώνα

Ράλλυ Ακρόπολις: Στην Ελλάδα για δοκιμές Toyota και Hyundai

Οι δύο εργοστασιακές ομάδες προσπαθούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του χωμάτινου αγώνα

Οι εργοστασιακές ομάδες της Toyota Gazoo Racing και της Hyundai Motorsport βρίσκονται στην Ελλάδα με τα πληρώματα τους, για δοκιμές ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που θα γίνει 9-12 Σεπτεμβρίου, με κέντρο τη Λαμία. Ο αγώνας που επέστρεψε στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ μετά από οκτώ χρόνια απουσίας συγκεντρώνει 55 συμμετοχές από 24 χώρες μεταξύ των οποίων όλοι οι διεκδικητές των τίτλων οδηγών και κατασκευαστών.

Η Hyundai επέλεξε το Λουτράκι και τα Ζήρια. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17/8 οι Ott Tanak- Martin Jarveoja έκαναν δοκιμές στα Πίσια και σήμερα (18/8), την ίδια διαδρομή χρησιμοποίησαν οι ο Thierry Neuville – Martjin Wydaeghe.

Αύριο Πέμπτη, η ομάδα ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί στα Ζήρια για να τους Dany Sordo – Borja Rozada, όμως  οι πληροφορίες μας λένε ότι το i20 WRC αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα ελαστικά της Pirelli. Οι δοκιμές της Hyundai αναμένεται να συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη έως Παρασκευή με τους Sordo, Tanak, Solberg και τον Λάμπρο Αθανασούλα.

Από αύριο και για τέσσερις ημέρες η ομάδα της Toyota Gazoo WRC θα χρησιμοποιήσει διαδρομές γύρω από την Άμφισσα, με έναν οδηγό την ημέρα. Η αρχή για το Yaris WRC θα γίνει με τον Kalle Rovanpera και τον συνοδηγό του Jonne Halttunen στα πηδάλια και θα ακολουθήσουν οι Ogier-Ingrassia, Evans-Martin και Katsuta-Williams. Ο Ogier θα παραμείνει μετά τις δοκιμές στη χώρα μας για διακοπές, σε πολυτελές θέρετρο, όπως έκανε και πέρυσι.

Ο Sebastien Ogier στη τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, για δοκιμές πριν από το Ράλλυ Τουρκίας τον Αύγουστο του 2020, είχε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με προορισμό την Ιτέα, έκανε αναγκαστική προσγείωση έξω από το γκολφ της Γλυφάδας, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες να τραυματιστεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!