Με δύο συμμετοχές η ελληνική Ford στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης και ο Νώντας Καρανικόλας είναι οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές που θα οδηγήσουν τα Fiesta Rally 2 και Rally 4 αντίστοιχα, με την υποστήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας

Με δύο συμμετοχές η ελληνική Ford στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης και ο Νώντας Καρανικόλας είναι οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές που θα οδηγήσουν τα Fiesta Rally 2 και Rally 4 αντίστοιχα, με την υποστήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει το ελληνικό δίκτυο της Ford στο Ράλλυ Ακρόπολις (9-12 Σεπτεμβρίου 2021). Ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης με συνοδηγό τον Νίκο Πετρόπουλο θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta MkII (πρώην R5) χρώματα της Ford Ντουλάκης. H επιστροφή στην αγωνιστική δράση του τρις Πρωταθλητή Ελλάδος (2004, 2005, 2008) θα τον φέρει αντιμέτωπο με τους επαγγελματίες οδηγούς της κατηγορίας WRC 2.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο έχει επιστρέψει στο WRC έχοντας ως επίκεντρο την ιδιαίτερη πατρίδα μου», δηλώνει ο Παναγιώτης Χατζητσοπάνης. «Το επίπεδο του συναγωνισμού θα είναι πολύ υψηλό, όμως αυτό δε μας φόβισε ποτέ και έτσι, επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στην κατηγορία WRC2, όπου θα αντιμετωπίσουμε κορυφαίους οδηγούς. Ανυπομονώ να οδηγήσω το Ford Fiesta Rally2 MkII, που διαθέτει τις τελευταίες εργοστασιακές εξελίξεις. Στόχος μας, μαζί με τον Νίκο Πετρόπουλο και όλα τα μέλη της ομάδας, είναι να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να αποζημιώσουμε όσους μας παρακολουθήσουν στα βουνά».

Ακόμη μια συμμετοχή που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα, είναι αυτή των Νώντα Καρανικόλα-Γιώργου Βασιλάκη.  Οι Πρωταθλητές Ράλλυ Χώματος F2 (για δικίνητα αυτοκίνητα) του 2020, θα αγωνιστούν με το νέο Ford Fiesta Rally4, έχοντας την υποστήριξη της Ford Car Center. Μετά  την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, ο Νώντας Καρανικόλας αποφάσισε να ανέβει μια κατηγορία, κάνοντας το επόμενο βήμα. Από το σχεδόν «νορμάλ» Fiesta Rally5, που είχε ο ίδιος κατασκευάσει έχοντας ως βάση ένα πολιτικό Fiesta ST-Line, εφέτος έχει ετοιμάσει ένα πιο «καθαρόαιμο αγωνιστικό», το Ford Fiesta Rally4.

«Μετά από την πρώτη μου χρονιά στα ράλλυ, εφέτος αποφάσισα να κάνω ένα βήμα παραπάνω», δηλώνει ο Νώντας Καρανικόλας. «Όταν ετοίμαζα το Ford Fiesta Rally4 είχα την ελπίδα ότι μπορεί το Ράλλυ Ακρόπολις να ενταχθεί στο WRC, κάτι που τελικά συνέβη. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα είναι ένα όνειρο για εμένα, αφού από μικρή ηλικία παρακολουθούσα τον πατέρα μου, που είχε ενεργό ρόλο ως  μηχανικός. Σε αγωνιστικό επίπεδο, πρώτος στόχος μας είναι να ευχαριστηθούμε τον αγώνα και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα, αφού άλλωστε το αυτοκίνητό μας, θα είναι από τα μικρότερα που θα βρίσκονται στον πίνακα συμμετεχόντων. Ακόμη και έτσι όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με σκοπό να κινηθούμε γρήγορα και να βρεθούμε ανάμεσα στα ταχύτερα πληρώματα με δικίνητα αυτοκίνητα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!