ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μέσα από το Citroen C3 Rally2 του Χρυσόστομου Καρέλλη

Μαζί με την παρουσίαση του νέου Citroen C3 Rally2 της ομάδας του Χρυσόστομου Καρέλλη, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο δεξί μπάκετ του αγωνιστικού, στις διαδρομές τις Παύλιανης και να ζήσουμε την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αλλά και του Έλληνα οδηγού, από μέσα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μέσα από το Citroen C3 Rally2 του Χρυσόστομου Καρέλλη

Μαζί με την παρουσίαση του νέου Citroen C3 Rally2 της ομάδας του Χρυσόστομου Καρέλλη, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο δεξί μπάκετ του αγωνιστικού, στις διαδρομές τις Παύλιανης και να ζήσουμε την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αλλά και του Έλληνα οδηγού, από μέσα.

Λίγο πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέχρι τη Λαμία, την πόλη που θα πρωταγωνιστήσει για μια ακόμα φορά στον εθνικό μας αγώνα, για να βρεθούμε στην παρουσίαση του νέου αγωνιστικού της Citroen – Καρέλλης.

Πρόκειται για ένα Citroen C3 Rally2, με οδηγό τον ταλαντούχο Χρυσόστομο Καρέλλη και συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παύλιανη, εκεί όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου για να γνωρίσουν από κοντά, τόσο το πλήρωμα, όσο και το αυτοκίνητο.

Οι εταιρείες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι η Citroen Ελλάς, μεγάλος χορηγός η Santander Consumer Finance, που δραστηριοποιείται από το 2021 στην καταναλωτική χρηματοδότηση στην χώρα μας και ακόμη με την χορηγία των: DHL, Euro Repar, την πανευρωπαϊκή αλυσίδα συνεργείων και ανταλλακτικών για όλες τις μάρκες αυτοκινήτου, αλλά και την Karellis Group που αποτελεί επί σειρά ετών Επίσημο Διανομέα και Επισκευαστή των μαρκών Citroen, Peugeot & DS Automobiles μεταξύ άλλων, στη Στερεά Ελλάδα.

Το αυτοκίνητο είναι του πρώην εργοστασιακού οδηγού της Citroen, Mads Ostberg και το οδηγούσε στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας. Τη φροντίδα του έχει αναλάβει η αγωνιστική ομάδα TRT, στηρίζοντας την προσπάθεια του Χρυσόστομου Καρέλλη που θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα επιπέδου WRC, έχοντας όμως άλλες δύο συμμετοχές σε Ράλλυ Ακρόπολις, όταν όμως αυτό προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Δίπλα του ο έμπειρος συνοδηγός Λεωνίδας Μαχαίρας.

Το Citroen C3 Rally2 εφοδιάζεται με έναν turbo κινητήρα 1,6 λίτρων με την απόδοσή του να φτάνει τους 282 ίππους και τα 420 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson, ενώ για την πέδηση φροντίζουν δίσκοι εμπρός και πίσω με 4πίστονες δαγκάνες.

Κατά την παρουσίαση που έγινε στο κτήμα Βασιλικιά στην Παύλιανη είχαμε τη δυνατότητα να δούμε το αυτοκίνητο από κοντά. Ωστόσο, ο φιλικός Χρυσόστομο Καρέλλη και η ομάδα του μας επιφύλασσε μια έκπληξη, αφού το σκηνικό της παρουσίασης μεταφέρθηκε στα παρακείμενα βουνά, εκεί όπου θα είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε δράση.

Οι βόλτες με το Χρυσόστομο Καρέλλη στα πηδάλια του C3 Rally2, ξεκίνησαν αρχικά ως αναγνωριστικές, αλλά ο ταλαντούχος οδηγός απέδειξε ότι ταιριάζει με το γαλλικό αγωνιστικό, ανεβάζοντας ρυθμό και κάνοντας περάσματα με θέαμα. Στο δεξί μπάκετ αυτή τη φορά δεν ήταν ο Λεωνίδας Μαχαίρας, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του σε εμάς, τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης δεν έκανε εκπτώσεις στο γκάζι, ούτε στο θέαμα, ακόμα και εμάς μέσα στο αγωνιστικό. Οι επιδόσεις από τον ροπάτο κινητήρα κυριαρχούν, όπως και η πρόσφυση που χαρίζει η τετρακίνηση στο αυτοκίνητο. Επιταχύνει πάνω στο χώμα με χαρακτηριστική ευκολία, χωρίς να χαζεύει με ανούσια σπιναρίσματα, ενώ η ανάρτηση είναι ισοπεδωτική και περνάει πάνω από κάθε λακκούβα χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία του αυτοκινήτου.

Στα χέρια του Έλληνα οδηγού από τη Λαμία το αυτοκίνητο έδειχνε να αλλάζει πορεία με τη σκέψη, ενώ και τα φρένα έμοιαζαν ακούραστα. Κινήθηκε επιθετικά, ανοίγοντας το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στις κλειστές στροφές, έχοντας πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Ομολογούμε ότι απολαύσαμε κάθε στιγμή και ευχόμαστε ολόψυχα στους Χρυσόστομο Καρέλλη και Λεωνίδα Μαχαίρα κάθε επιτυχία. Να έχουν ένα καλό αγώνα, να τον απολαύσουν και να τους απολαύσουμε.

Κλείνοντας, ο Χρυσόστομος Καρέλλης κατά την παρουσίαση δήλωσε: «Η Karellis Group, με 40 χρόνια ενασχόλησης στον χώρο της εμπορίας αυτοκινήτου στη Στερεά Ελλάδα, όχι μόνο αγαπάει αυτό που κάνει, αλλά πιστεύει και συμβάλει διαρκώς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος προσφέρει πολλά στην εξέλιξη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στην ασφάλεια στους δρόμους. Από αυτή την εμπειρία μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αντλούμε και οι ίδιοι τεχνογνωσία, την οποία και εφαρμόζουμε για την ανάπτυξη των τεχνικών υπηρεσιών service & after sales προς όλους τους πελάτες της Karellis Group. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι στο DNA μας, γι’ αυτό και συμμετέχουμε ενεργά, βοηθώντας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σε διάφορα επίπεδα. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε το αγαπητό σε όλους μας Ράλλυ Ακρόπολις, που αδιαμφισβήτητα συμβάλει στην εθνική οικονομία, αλλά και στην τοπική κοινωνία, στους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC».

Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!