Ράλλυ Ακρόπολις: Η καλύτερη επένδυση για τον ελληνικό τουρισμό

Για τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και τη σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού.

Ράλλυ Ακρόπολις: Η καλύτερη επένδυση για τον ελληνικό τουρισμό

Για τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και τη σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού.

Το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, επιστρέφει και φέτος στην Ελλάδα με χορηγό τον ΕΟΤ. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση και παραμένει ισχυρός αρωγός των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κορυφαίο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πελοπόννησο, στην Αττική και στη Στερεά Ελλάδα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο. Ένας διεθνής αγώνας με όνομα, ταυτότητα και χαρακτήρα απόλυτα ταυτισμένα με την Ελλάδα. Για την στήριξη του ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος  θα βρίσκεται στο χώρο του ΟΑΚΑ στην έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολις, δήλωσε σχετικά:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΟΤ στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά το Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλος της ισχυρής ομάδας του υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία διοργανώνει έναν από τους σημαντικότερους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η αναγνωρισιμότητα και η επίδραση του «Ράλλυ των Θεών» συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της χώρας μας. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι η καλύτερη επένδυση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού διεθνώς. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα προβληθεί παγκοσμίως σε περισσότερα από 60 δίκτυα, σε 150 χώρες σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές που θα έχουν την ευκαιρία να δουν μαγευτικές εικόνες από την Ελλάδα. Οι διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί στηρίζουν ξεχωριστές περιοχές που έχουν ανάγκη την ανάδειξη της τουριστικής εμπειρίας που μπορούν να προσφέρουν. Γι’ αυτό στον ΕΟΤ στεκόμαστε περήφανοι αρωγοί σε μια διοργάνωση που και φέτος καινοτομεί και καθηλώνει. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι και φέτος εδώ, πιο ισχυρό και παρεμβατικό από ποτέ. Καλή επιτυχία!»

Με στόχο να προβληθεί η Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερο τις τέσσερις ημέρες των αγώνων, ο ΕΟΤ έχει παραχωρήσει στον διοργανωτή στοχευμένα τηλεοπτικά spot που θα προβληθούν στην εισαγωγή των τηλεοπτικών μεταδόσεων της Υπερειδικής διαδρομής του ΟΑΚΑ και των Ειδικών Διαδρομών του Αγώνα, αλλά και σε εκπομπές διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, που θα προβάλλουν το Ράλλυ Ακρόπολις. Έτσι, εικόνες από εντυπωσιακά τοπία της χώρας μας θα ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη, τόσο τηλεοπτικά όσο και μέσω διαδικτύου και social media.

Το EKO Acropolis Rally 2022 ξεκινάει φέτος με μια Υπερειδική Διαδρομή στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ). Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, η Ελλάδα θα «μεταδώσει» την εικόνα της Υπερειδικής Διαδρομής σε 150 χώρες στον κόσμο. Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα απολαύσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες το πέρασμα (ανά ζευγάρια) 70 αγωνιστικών αυτοκινήτων από την ειδική διαδρομή, συνολικού μήκους 1,95 χλμ., που έχει στηθεί εντός του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Δεκάδες χιλιάδες θεατές, θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν από κοντά, από τις κερκίδες ενός σταδίου χωρητικότητας 69.000 θεατών. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη γιορτή του αγώνα θα έχει ξεκινήσει πολύ πριν, αφού οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16:30, με μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι στο φετινό πρόγραμμα των αγώνων έχουν συμπεριληφθεί και επιπλέον διαδρομές, έναντι αυτών του 2021, που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων των νικητών του αγώνα EKO Acropolis Rally 2022 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στη Λαμία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!