ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Rovanpera, στην κορυφή της γενικής

Ο 20χρονος οδηγός της Toyota έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα μετά την 3η ειδική διαδρομή στο Λουτράκι

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Rovanpera, στην κορυφή της γενικής

Ο 20χρονος οδηγός της Toyota έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα μετά την 3η ειδική διαδρομή στο Λουτράκι

Ακολουθώντας γρήγορο ρυθμό και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Sebastien Ogier “καθαρίζει” το δρόμο, ο Kalle Rovanpera βρίσκεται στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετά την ολοκλήρωση της 3ης ειδικής διαδρομής. Ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota, γιος του πρώην οδηγού Harri Rovanpera, ήταν 4ος ταχύτερος στους Αγίους Θεοδώρους 1 και πρώτος στο Λουτράκι.

Ακολουθούν στη γενική κατάταξη οι Ott Tanak με Hyundai i20 WRC (+3 δλ) και ο Sebastien Ogier με Yaris WRC (+4,3 δλ).

Στην ειδική των Αγίων Θεοδώρων 1 που ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, ο Tanak σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 13:15.8. Ο οδηγός της Hyundai ήταν μόλις 0,2 δλ. ταχύτερος από τον Ogier (13:16.0). Ακολούθησαν οι Evans (+1,3 δλ), Rovanpera (+2,5 δλ), Sordo (+8,1 δλ) και Neuville (+10 δλ).

Ταχύτερος από τους Έλληνες ήταν ο Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia Evo) με τον 20 χρόνο (14:26.5), μπροστά από τους Βασίλη Βελάνη (με ίδιο αυτοκίνητο) και Λάμπρο Αθανασούλα (Hyundai i20 N Rally2).

Στο Λουτράκι o Rovanpera ήταν εντυπωσιακός, γράφοντας χρόνο 13:04.4, με τους Sordo (+2,1 δλ), Tanak (+5,3 δλ) και Ogier (+7,4 δλ) να ακολουθούν. Τον πέμπτο χρόνο σημείωσε ο Neuville (+11,1 δλ), ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την αίσθηση του αυτοκινήτου και ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές στο στήσιμο στη συνέχεια. Ο άτυχος της ειδικής ήταν ο Elfyn Evans που έχασε πάνω από ένα λεπτό, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το κιβώτιο του Yaris WRC, ενώ δέχτηκε και ποινή 40 δλ. Δυστυχώς οι Αθανασούλας-Ζακχαίος εγκατέλειψαν λόγω μηχανικού προβλήματος στο i20 N Rally2. Ενδέχεται να εκκινήσουν και πάλι το Σάββατο.

Η παρουσία θεατών σε επικίνδυνο σημείο, είχε ως αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι ασφαλείας να διακόψουν προσωρινά την ειδική διαδρομή στο Λουτράκι. Δείτε το πλάνο από την κάμερα μέσα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!