Οδηγός… επιβίωσης στο κέντρο της Αθήνας

Πώς θα φθάσετε στην πλατεία Συντάγματος για να δείτε την ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οδηγός… επιβίωσης στο κέντρο της Αθήνας

Πώς θα φθάσετε στην πλατεία Συντάγματος για να δείτε την ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η Τελετή Εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Από εκεί τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κινηθούν προς τον χώρο της πρώτης ειδικής διαδρομής «COSMOTE 5G Athens Stage», με σημείο εκκίνησης την Λ. Αμαλίας και ώρα έναρξης για το πρώτο αυτοκίνητο στις 18.08.

Αναλυτικά η διαδρομή έχει ως εξής : Εκκίνηση στη Λ. Αμαλίας, στο ύψος της εξόδου του Μετρό πριν την είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων.  Στη συνέχεια, πάνω στη  Λ. Αμαλίας θα υπάρχει περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. Μετά από λίγα μέτρα τα αυτοκίνητα θα στρίψουν αριστερά στην οδό Β. Γεωργίου Α΄ και ξανά αριστερά στην Πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει άλλη μια περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού πριν στρίψουν αριστερά στην οδό Όθωνος. Θα στρίψουν και πάλι αριστερά στη Λ. Αμαλίας, θα κάνουν μια τελευταία περιστροφή στο roundabout στο ύψος του Μ.Α.Σ. και συνεχίζοντας πάνω στη Λ. Αμαλίας θα φτάσουν στην οδό Β. Γεωργίου Α΄, όπου θα στρίψουν αριστερά και θα τερματίσουν στο ύψος του ξενοδοχείου «King George»).

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση.

Για να είναι εφικτή η διεξαγωγή της παραπάνω διαδρομής, είναι απαραίτητες ορισμένες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:

Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης 09/09/2021 και την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 11:00 στους εξής δρόμους:

* Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος.

* Λεωφόρος Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στους καθέτους δρόμους μέχρι την πρώτη παράλληλο

* Λεωφόρος Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ. Αμαλίας, καθώς και στους καθέτους δρόμους ως την πρώτη παράλληλο.

* Πλ. Συντάγματος, σε όλο το μήκος της.

* Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στους κάθετους δρόμους μέχρι την πρώτη παράλληλο.

* Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το μήκος της και στους κάθετους δρόμους μέχρι την πρώτη παράλληλο.

* Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου.

* Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ.Φραντζή.

* Οδός Χατζηχρήστου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στους καθέτους δρόμους ως την πρώτη παράλληλο.

* Οδός Ροβέρτου Γκάλι, σε όλο το μήκος της, καθώς και στους κάθετους δρόμους ως την πρώτη παράλληλο.

* Κόμβος Ακρόπολης.

* Οδός Προπυλαίων, στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή με την οδό Καβαλλότι.

* Οδός Καβαλλότι, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή με την οδό Μισαραλιώτου.

* Οδός Μισαραλιώτου, σε όλο το μήκος της.

* Οδός Πετμεζά, στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή με τη Λ.Συγγρού.

-Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λεωφόρου Β.Σοφίας, της Λεωφόρου Β.Κωνσταντίνου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.

* Στην οδό Βουλής, η κίνηση θα γίνεται με αντίθετη φορά κυκλοφορίας στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των συγκεκριμένων περιορισμών η κίνηση θα γίνεται από εναλλακτικούς δρόμους (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.). Ενδεικτικά η τροχαία σε δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής δρομολόγια :

*Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού) : Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρόης – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – αριστερά μέσω κάθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου.

*Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ.Κηφισίας): Λ. Κηφισίας – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – δεξιά Λ.Β.Σοφίας – δεξιά Σέκερη

ή Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας

Ή Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

Οι θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν την υπέρ ειδική διαδρομή θα ακολουθούν πεζή τις εξής διαδρομές:

*Για τη Λ. Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου,

* Για την Πλ. Συντάγματος, είτε από τη συμβολή Πανεπιστημίου/ Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/ Αμερικής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!