Η Tesla φέρνει και τέταρτο μοντέλο στην Ελλάδα (τιμές)

To μεσαίο SUV Model Y, προστίθεται στα Model 3, S και Χ

Η Tesla φέρνει και τέταρτο μοντέλο στην Ελλάδα (τιμές)

To μεσαίο SUV Model Y, προστίθεται στα Model 3, S και Χ

Η γκάμα διαθέσιμων μοντέλων Tesla στη χώρα μας αποκτά και τέταρτο μέλος. Ο λόγος για το Model Y, ένα μεσαίο SUV μήκους 4,75 μέτρων που μπορεί να μεταφέρει έως 7 επιβάτες και το οποίο είναι – βέβαια – αμιγώς ηλεκτρικό. Ήδη στην ελληνική ιστοσελίδα της αμερικάνικης μάρκας είναι διαθέσιμο προς παραγγελία σε δύο εκδόσεις, την Long Range με έμφαση στην αυτονομία και την Performance, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Το σύστημα τετρακίνησης της Tesla διαθέτει δύο ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες άμεσης απόκρισης, οι οποίοι ελέγχουν ψηφιακά τη ροπή στους μπροστινούς και τους πίσω τροχούς. Η έκδοση Long Range προσφέρει αυτονομία έως 505 χλμ, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 217 χλμ/ώρα. Η τιμή της στην Ελλάδα ορίζεται στα 60.990 ευρώ.

Το Model Y Performance προσφέρει καλύτερες επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 241 χλμ/ώρα), όμως η αυτονομία του υποχωρεί στα 480 χιλιόμετρα. Η τιμή του ανέρχεται σε 66.990 ευρώ.

Για την έκδοση Long Range η εκτιμώμενη παράδοση είναι το Σεπτέμβριο και για την Performance, τους πρώτους μήνες του 2022.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο Autopilot με επιπλέον χρέωση 3.500 ευρώ και τη δυνατότητα Full Self-Driving (όταν βέβαια το νομικό πλαίσιο το επιτρέψει) προς 7.500 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!