Lotus Emira: Βρετανικό φλέγμα και γερμανική ψυχή

Το πισωκίνητο sports car θα εφοδιάζεται με το 2λιτρο κινητήρα της Mercedes-AMG

Lotus Emira: Βρετανικό φλέγμα και γερμανική ψυχή

Το πισωκίνητο sports car θα εφοδιάζεται με το 2λιτρο κινητήρα της Mercedes-AMG

H Emira είναι το πρώτο δείγμα γραφής της Lotus ως μέλος της κινεζικής Geely και το τελευταίο αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα πισωκίνητο σπορ μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, χαμηλό βάρος και σύγχρονες τεχνολογίες. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2022, για όσους θα έχουν καταβάλει τουλάχιστον 72.000 ευρώ για να την αποκτήσουν.

Οι σχεδιαστές της Lotus δανείστηκαν στοιχεία από το ηλεκτρικό hypercar Evija, ενώ οι μηχανολόγοι εργάστηκαν γύρω από την Sports Car Architecture, τη νέα αρχιτεκτονική της μάρκας. Με μήκος 4,41 μέτρα και πλάτος 1,89 μ, είναι κατά 20 χιλ. μακρύτερη και 10 χιλ. φαρδύτερη από την Evora.

Η έκπληξη έρχεται στη γκάμα των κινητήρων, καθώς δίπλα στον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3,5 λίτρων της Toyota των Exige και Evora που θα είναι διαθέσιμος με το λανσάρισμα της Emira, το καλοκαίρι του 2022 θα προστεθεί ένα τετρακύλινδρο σύνολο. Πρόκειται για το 2.0 turbo της Mercedes-AMG, προφανώς για λόγους συμμόρφωσης με τα αυστηρά στάνταρ εκπομπών ρύπων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Η ροπή θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού, συμβατικού αυτόματου και διπλού συμπλέκτη κιβωτίου, ανάλογα με την αγορά. Η Lotus δεν ανακοίνωσε την ακριβή ισχύ κάθε κινητήρα, απλά ότι το εύρος κατά το λανσάρισμα της Emira θα είναι από 360 έως 400 ίππους. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε πιο δυνατές εκδόσεις.

Με το βάρος να διατηρείται στα 1.405 κιλά, η Lotus Emira θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!