F1-GP Αυστραλίας FP1: O Max Verstappen ταχύτερος σε μία χαοτική διαδικασία

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, παρότι είχε τετ-α-κέ. Η διαδικασία διακόπηκε δύο φορές λόγω κόκκινης σημαίας.

F1-GP Αυστραλίας FP1: O Max Verstappen ταχύτερος σε μία χαοτική διαδικασία

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, παρότι είχε τετ-α-κέ. Η διαδικασία διακόπηκε δύο φορές λόγω κόκκινης σημαίας.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του FP1 στο GP Αυστραλίας, με διαφορά 433 χλστ. του δλ. από τον Lewis Hamilton. Ο Verstappen κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από όλους με μεγάλη διαφορά, εκμεταλλευόμενος και την καινούργια εμπρός αεροτομή που έχει φέρει στη Μελβούρνη η Red Bull, αλλά δεν είχε απροβλημάτιστο πρωινό, καθώς ο Ολλανδός είχε ένα τετ-α-κέ στη στροφή 4 προς το τέλος της διαδικασίας, ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει.

Ο Verstappen έκανε επίσης παράπονα στον ασύρματο για προβλήματα στις αλλαγές σχέσεων, παρόμοια με αυτά που είχε στη Σαουδική Αραβία, καθώς η αξιοπιστία παραμένει ανησυχία για την πρωταθλήτρια ομάδα.

Η διαδικασία ήταν αρκετά επεισοδιακή, με πολλές εξόδους από την πίστα. Ο Kevin Magnussen είχε μία έξοδο αρκετά νωρίς στη στροφή 3 και ήταν τυχερός που η Haas δεν ακινητοποιήθηκε στην αμμοπαγίδα. Ο Δανός είχε κι άλλη έξοδο από την πίστα στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, στη στροφή 11 όπως και οι Yuki Tsunoda (στην 1η στροφή) και Sergio Perez.

Επίσης, υπήρξαν δύο διακοπές με κόκκινη σημαία. Η πρώτη λόγω δυσλειτουργίας του GPS, που προκάλεσε πολλά προβλήματα μποτιλιαρίσματος, με αρκετές σχεδόν επικίνδυνες στιγμές. Η δεύτερη κόκκινη σημαία σήμανε και τη λήξη της διαδικασίας, όταν ο Logan Sargeant αναγκάστηκε να παρκάρει τη Williams στην πίστα, λόγω απώλειας ισχύος.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP1 του GP Αυστραλίας

Στον πίνακα των χρόνων, πίσω από τον Hamilton βρέθηκε πολύ κοντά του (7 εκατοστά του δλ.) ο Sergio Perez. Στην 4η θέση, μόλις 24 χλστ. του δλ. πίσω από το Μεξικανό, κατετάγη o Fernando Alonso με την Aston Martin, ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari, οι οποίες είχαν υιοθετήσει και πάλι πολύ συντηρητικές ρυθμίσεις κινητήρα.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο Lando Norris Με τη McLaren, ο οποίος έχασε το πρώτο μισό της διαδικασίας, καθώς η McLaren πραγματοποιούσε αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου του. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Pierre Gasly με την Alpine, ο George Russell με τη δεύτερη Mercedes και ο Lance Stroll με τη δεύτερη Aston Martin. Πολύ καλή επίδοση σημείωσε ο Alex Albon για να καταταγεί 11ος με τη Williams.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αμφότερες οι Haas και οι Alfa Romeo τοποθέτησαν στα μονοθέσιά τους το δεύτερο κινητήρα εσωτερικής καύσης (της Ferrari) για τη φετινή σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!