Η Aston Martin DBX707 το νέο ιατρικό αυτοκίνητο στη Formula 1 (video)

Στην κορυφαία εκδοχή της Aston Martin DBX707 θα είναι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τους γιατρούς στις πίστες της Formula 1.

Η Aston Martin DBX707 το νέο ιατρικό αυτοκίνητο στη Formula 1 (video)

Στην κορυφαία εκδοχή της Aston Martin DBX707 θα είναι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τους γιατρούς στις πίστες της Formula 1.

Ο Fernando Alonso με το μονοθέσιο της Aston Martin δεν θα είναι ο μόνος που θα συγκεντρώσει τα φώτα του ενδιαφέροντος επάνω του για τη βρετανική φίρμα, αφού μαζί του κάνει πρεμιέρα στο GP του Μπαχρέιν και το επίσημο ιατρικό όχημα της FIA, η νέα Aston Martin DBX707.

Η DBX707 είναι το ισχυρότερο πολυτελές SUV της βρετανικής φίρμας, που φέτος στην κορυφαία του έκδοση αναλαμβάνει χρέη ιατρικού αυτοκινήτου. Αποδίδει 707 ίππους και 900 Nm ροπής, που περνάνε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς.

Ένα σύστημα εκκίνησης (launch control) της επιτρέπει να… εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και στα 160 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα. Έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση και τα φρένα.

Εξοπλισμένη ανάλογα για να εξυπηρετεί το ρόλο του ιατρικού αυτοκινήτου της FIA, η DBX707 διαθέτει ιατρικούς σάκους, και απινιδωτή, πυροσβεστήρες, που, όλα είναι τοποθετημένα εργονομικά, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα αν πάσα στιγμή στα χέρια του προσωπικού.

Δείτε το απόλυτο αφιέρωμα στη Formula 1 2023

Επίσης, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με αγωνιστικά καθίσματα εγκεκριμένα από τη FIA, το καθένα με αγωνιστικές ζώνες έξι σημείων, καθώς το αυτοκίνητο θα κινείται στην πίστα στα όριά του και πρέπει να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Δείτε τον Fernando Alonso να οδηγεί την Aston Martin DBX707

Οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες από το Race Control και θα μπορούν να βλέπουν όχι μόνο το σύστημα του αλυτάρχη, αλλά και τα βιομετρικά δεδομένα από τους οδηγούς F1 και ζωντανές τηλεοπτικές εικόνες, οι οποίες θα επιτρέπουν την έγκαιρη αξιολόγηση οποιουδήποτε συμβάντος.

Το αυτοκίνητο που οδηγεί τα μονοθέσια της Formula 1 σε σχηματισμό θα είναι η Aston Martin Vantage, που θα διαδραματίσει το ρόλο του Safety Car και το 2023. Ένα ειδικά διασκευασμένο αυτοκίνητο, που εξελίχθηκε από την ομάδα μηχανικών της εταιρείας στο Gaydon του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Alan van der Merwe, οδηγός του ιατρικού αυτοκινήτου της FIA, δήλωσε: «Η Vantage Vantage είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της FIA: “Το ανανεωμένο ιατρικό αυτοκίνητο είναι ένα εντυπωσιακό βήμα προς τα εμπρός και διασφαλίζει ότι θα συμβαδίζουμε με τον κόσμο των υψηλών ταχυτήτων της Formula 1. Σίγουρα θα επιτρέψει στην ομάδα του ιατρικού αυτοκινήτου να επικεντρωθεί πλήρως στη δουλειά της και να ανταποκριθεί γρήγορα και με ασφάλεια κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε αποστολών στην πίστα. Είναι υπέροχο να μπαίνουμε σε μια νέα σεζόν καλά προετοιμασμένοι και καλά εξοπλισμένοι».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!