Ετοιμάζεται το γρήγορο Land Rover Defender SVX

Η Land Rover εξελίσσει την γρήγορη εκδοχή του Defender V8 που θα έχει τα διακριτικά SVX.

Ετοιμάζεται το γρήγορο Land Rover Defender SVX

Η Land Rover εξελίσσει την γρήγορη εκδοχή του Defender V8 που θα έχει τα διακριτικά SVX.

Το Defender είναι γνωστό για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, εκεί όπου και διακρίνεται παραδοσιακά, με τη Land Rover όμως σε αυτή τη φάση να θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά του, τη σπορ. Έτσι, αυτό το διάστημα, μια ειδική έκδοση του μοντέλου, βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και ο φωτογραφικός φακός των συνεργατών στο Auto Express το «συνέλαβε» κατά τη μεταφορά του.

Πολύ λογικά η νέα αυτή έκδοση θα έχει τα διακριτικά SVX, όπως είχε και η προηγούμενη γρήγορη έκδοση του Defender. Το αυτοκίνητο δοκιμής που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι ένα 110 Defender, χωρίς μάλιστα φιμέ πίσω κρύσταλλα.

Οι μεγάλες αλλαγές βρίσκονται κάτω από το μανδύα του Defender. Οι φουσκωμένοι θόλοι κρίνονται απαραίτητοι, αφού έχουν μεγαλώσει για να φιλοξενήσουν του ανάλογα ευμεγέθεις τροχούς, με ελαστικά BF Goodrich all-terrain, που είναι τοποθετημένα σε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Όσον αφορά την ανάρτηση, φαίνεται να έχει ψηλώσει, για να παρέχει μεγαλύτερη καθαρή απόσταση από το έδαφος, ενώ και τα ελατήρια είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι νέα και τροποποιημένα ανάλογα.

Το καμουφλάζ στο εμπρός μέρος αφήνει υπόνοιες για ένα νέο πρόσωπο, αφού πίσω από αυτό θα κρύβεται μια νέα μάσκα. Ωστόσο, τόσο τα εμπρός φώτα, όσο και τα πίσω φαίνεται να έχουν παραμείνει ίδια με αυτά των απλών εκδόσεων.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του Land Rover Defender των 525 ίππων

Κάτω από το καπό της ειδικής έκδοσης του Defender πιθανότατα θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5,0 λίτρων από την έκδοση V8, ο οποίος αποδίδει 525 ίππους και 625 Nm ροπής. Ανοιχτό είναι το παράθυρο, σε περίπτωση αξιοποίησης της συνεργασίας Land Rover με BMW, να δούμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των Γερμανών με χωρητικότητα 4,4 λίτρων να συνοδεύει αυτή την έκδοση του Defender.

Υπάρχει πιθανότητα επίσης, το τμήμα Special Vehicle Operations της Jaguar Land Rover να βάλει… το χεράκι του, ώστε να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Αποκλειστική συνεργασία, φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!