Range Rover SV Lansdowne Edition: Πολυτέλεια για λίγους «made in Britain»

Με αφορμή της εγκαίνια της ανακαινισμένης «boutique» έκθεσής της στο Mayfair, η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια ειδική, υπερπολυτελή έκδοση του Range Rover που θα κατασκευαστεί σε 16 αντίτυπα

Range Rover SV Lansdowne Edition: Πολυτέλεια για λίγους «made in Britain»

Με αφορμή της εγκαίνια της ανακαινισμένης «boutique» έκθεσής της στο Mayfair, η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια ειδική, υπερπολυτελή έκδοση του Range Rover που θα κατασκευαστεί σε 16 αντίτυπα

Προσφάτως η βρετανική φίρμα ανακαίνισε την πιο πολυτελή έκθεσή της στο Mayfair του Λονδίνου και με αυτή την αφορμή αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του Range Rover η οποία με τίμημα 250.000 στερλίνες (281.000 ευρώ) και τιράζ μόλις 16 αντιτύπων, κατακτά αυτοδικαίως τον τίτλο των πλέον ακριβοθώρητων και δυσπρόσιτων εκδόσεων του Range Rover.

Tα πολυτελέστερα χαρακτηριστικά της έκδοσης Lansdowne Edition, όπως ονομάζεται, επιμελήθηκε το τμήμα Special Vehicle Operations των JLR και έγκεινται σε μια σειρά ιδιαιτεροτήτων που αφορούν κάθε σχεδιαστική πτυχή του μοντέλου.

Ξεκινώντας από τις αποχρώσεις, η συλλεκτική έκδοση διαθέτει αμάξωμα στην μάλλον αποικιοκρατικής έμπνευσης, αλλά και ευγενικής καταγωγής απόχρωση Lansdowne Grey Gloss, δια με την ονομασία της, (O Λόρδος Lansdowne υπήρξε πολιτικός και μεταξύ άλλων διοικητής της Ινδίας στα τέλη του 18ου αιώνα) και η οποία συνδυάζεται με μια πιο σκούρα γκρι οροφή που βάφεται στο «ουαλικό» χρώμα Corris Grey Gloss.

To παζλ συμπληρώνουν σφυρήλατοι τροχοί 23 ιντσών με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και λεπτομέρειες σε Corris Grey Satin καθώς και μια σειρά από σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε αποχρώσεις ανθρακί και γραφίτη στο αμάξωμα τη γρίλια και το πίσω τμήμα. Να σημειωθεί ότι η ονομασία της φίρμας στο καπό και την θύρα του πορτ μπαγκάζ, σε μαύρη απόχρωση έχει κατασκευαστεί από τον οίκο Fattorini, ένα από τους παλαιότερους κοσμηματοπώλες της γηραιάς αλβιόνος.

Στον «εξοπλισμό» της έκδοσης ανήκουν και φώτα καλωσορίσματος που προβάλλουν τα στην άσφαλτο διακριτικά SV τα οποία υπάρχουν σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και έχουν κατασκευαστεί με την συμβολή laser, σε οβάλ κεραμικό φόντο. Φωτιζόμενοι είναι και οι αναβατήρες που ενσωματώνουν τα διακριτικά της έκδοσης αλλά και την αρίθμηση για κάθε ένα από τα 16 RR SV Lansdowne Edition που θα κατασκευαστούν.

Αντιστοίχως στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις και οι λεπτομέρειες από παλίσανδρο σε ό,τι αφορά τις ξύλινες επιφάνειες ,ενώ τα πίσω καθίσματα επωφελούνται από υποπόδια. Στα μπροστινά εκτός από τις πολυτελείς επενδύσεις το άνω τμήμα πριν τα προσκέφαλα υιοθετεί ένα διαφορετικό, ρομβοειδές μοτίβο στις ραφές του.

Τα πατάκια δεν εξαιρούνται από την πολυτελή προσέγγιση, αποτελούμενα από μαλλί μοχέρ που συγκρατείται δερμάτινες ραφές. Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο τα χειριστήρια κατασκευάζονται από κεραμικό με σκούρο φινίρισμα ενώ τις λεπτομέρειες συμπληρώνουν στοιχεία από ανοδιωμένο μαύρο μέταλλο και γυαλιστερό χρώμιο.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά τα παραπάνω και κυρίως το τίμημα η Lansdowne Edition δεν είναι το ακριβότερο Range Rover παραγωγής καθώς το συγκεκριμένο τίτλο κατέχει η έκδοση Carmel Edition που κατασκευάστηκε για την αγορά των ΗΠΑ, κοστίζοντας 285.359 στερλίνες (321.600 ευρώ). Όπως και να έχει όπως συνηθίζεται για αυτού του είδους τις εκδόσεις το σύνολο των 16 αντίτυπων της Lansdowne Edition έχει ήδη βρει τους ιδιοκτήτες του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!