Έλεγχος αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις (video)

Είτε πρόκειται για μια απόδραση ή απλές καθημερινές μετακινήσεις, αυτές πρέπει να γίνονται με ασφάλεια. Δες από τους ειδικούς κάποιες συμβουλές για να μην αντιμετωπίσεις απρόοπτα.

Έλεγχος αυτοκινήτου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις (video)

Είτε πρόκειται για μια απόδραση ή απλές καθημερινές μετακινήσεις, αυτές πρέπει να γίνονται με ασφάλεια. Δες από τους ειδικούς κάποιες συμβουλές για να μην αντιμετωπίσεις απρόοπτα.

Ο σχεδιασμός μιας απόδρασης είναι σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε κάνει κάποιους βασικούς ελέγχους στο αυτοκίνητό μας προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι το ταξίδι αυτό θα κυλήσει ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο.

Ο κ. Αντώνης Πολυχρονόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της Auteco KTEO, μας περιγράφει αναλυτικά τους βασικούς αυτούς ελέγχους που χρειάζεται το αυτοκίνητό μας όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε.

Κάποιοι από αυτούς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν από εμάς, όπως μας εξηγεί και η κ. Έμυ Παπαπαύλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Auteco, αλλά κάποιοι άλλοι επιβάλλεται να διεξαχθούν από έναν τεχνικό, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Έλεγχοι…

Όπως μας εξηγούν οι Safety Experts, ζωή στον κινητήρα δίνει η μπαταρία, γι’ αυτό και η “υγεία” της είναι απαραίτητη, ώστε να μη μας “αφήσει”. Ο ειδικός μπορεί με ένα tester να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας και να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη εάν χρειάζεται αλλαγή ή όχι.

Επιπλέον, βασικός είναι ο έλεγχος των υγρών του αυτοκινήτου, όπως είναι το λιπαντικό του κινητήρα, το αντιψυκτικό υγρό, καθώς και το υγρό για τα πιτσιλιστήρια.

Η επαφή του αυτοκινήτου με τον δρόμο γίνεται μέσω των ελαστικών. Ζωτικής σημασίας είναι επομένως και η καλή κατάσταση των ελαστικών, ενώ ο τεχνικός ελέγχει για τυχόν εξογκώματα, φθορές, όπως και το πάχος του πέλματος.

Ο καλύτερος έλεγχος των φρένων γίνεται με το φρενόμετρο, το οποίο βρίσκεται στα ΚΤΕΟ, όπου ταυτόχρονα ελέγχεται και η λειτουργία του χειρόφρενου.

Η άνεση, η διάθεση, σε ακραίες συνθήκες ακόμα και η ασφάλεια των επιβατών μέσα στην καμπίνα, εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του εσωτερικού, γι’αυτό και ο κλιματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδρομή μας.

Τέλος, δεν πρέπει να αμελούμε την καλή κατάσταση και εύρυθμη λειτουργία των φώτων μας, καθώς στον δρόμο πρέπει “να βλέπουμε και να μας βλέπουν” χωρίς δυσκολία.

Side view of professional repairman in workwear standing near open hood of modern automobile and examining motor during diagnostic in workshop

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!