Video: Το μονοθέσιο της Red Bull κοντράρει το ακροβατικό της αεροπλάνο!

Ένα διαφορετικό οδοιπορικό από τα συνηθισμένα…

Video: Το μονοθέσιο της Red Bull κοντράρει το ακροβατικό της αεροπλάνο!

Ένα διαφορετικό οδοιπορικό από τα συνηθισμένα…

Η ομάδα της Red Bull έχει πραγματοποιήσει ορισμένα υπέροχα road trips στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με την Formula 1. Η εξόρμηση όμως της Red Bull Racing RB7 στις χώρες της Τσεχίας και της Σλοβακίας (όπου αναμετρήθηκε με το ακροβατικό της αεροπλάνο) ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν μία συνηθισμένη μάχη. Τη στιγμή που η RB7 έπιανε την τελική της ταχύτητα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull Air Race 2018, Martin Šonka, κατάφερε να τοποθετήσει το αεροπλάνο του ακριβώς επάνω από το μονοθέσιο, σε αναστραμμένη θέση και με λίγα μέτρα να τους χωρίζουν.

“Όλα όσα βλέπετε στο video είναι αληθινά. Και αυτό οφείλεται στην ικανότητα του Martin. Είναι ένας τρομερός επαγγελματίας” τονίζει ο πρώην οδηγός της Formula 1, David Coulthard.

O Martin με τη σειρά του εξηγεί, πως το εγχείρημα αυτό αποδείχθηκε ακόμα πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε “Η όρασή μας ήταν αρκετά περιορισμένη αλλά έπρεπε να κοιτάω μπροστά ώστε να ελέγξω το ύψος του αεροπλάνου. Ο οδηγός του μονοθέσιου έπρεπε επίσης να βλέπει αρκετά μπροστά αλλά λόγω του προσκέφαλού του, δεν μπορούσε να δει προς τα επάνω. Τοποθετήσαμε έτσι ένα μικρό καθρέφτη μπροστά του, που του επέτρεπε να με δει. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα, μιας και είμαι μεγάλος θαυμαστής της Formula 1.”

Το “Castle tο Castle” ήταν το τελευταίο από τα ταξίδια της Red Bull Honda, που περιελάμβαναν επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη, στο Άμστερνταμ αλλά ακόμα και στις ΗΠΑ. Η εξόρμηση που έλαβε μέρος σε Τσεχία και Σλοβακία, ξεκίνησε από το Κάστρο της Πράγας, πέρασε από τη Γέφυρα του Καρόλου, κατευθύνθηκε προς την Μπρατισλάβα και τέλος έφτασε στο Proprad Airfield με σκοπό την απόλυτη αναμέτρηση ταχύτητας.

O David Coulthard μαγεύτηκε από τα τοπία των δύο χωρών δηλώνοντας “Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το μονοθέσιο της Formula 1 σε διαφορετικές χώρες, ανάμεσα σε πλακόστρωτα δρομάκια και πανέμορφα τοπία. Ήταν κάτι το απίστευτο και το Castle to Castle ήταν για εμένα ένα ταξίδι ανακάλυψης αλλά και μια ευκαιρία να δείξω τι μπορεί να καταφέρει η RB7 εκτός δρόμου.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!