Νέα… πλεύση για την Polestar

Η σουηδική φίρμα «δανείζει» τις μπαταρίες με τις οποίες εφοδιάζονται τα ηλεκτρικά οχήματά της στο ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο Candela C-8

Νέα… πλεύση για την Polestar

Η σουηδική φίρμα «δανείζει» τις μπαταρίες με τις οποίες εφοδιάζονται τα ηλεκτρικά οχήματά της στο ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο Candela C-8

H Polestar αναζητά νέες διεξόδους για την ηλεκτρική τεχνολογία της, βρίσκοντας ιδανική εφαρμογή σε μια πιο θαλασσινή κατεύθυνση, καθώς η σουηδική φίρμα αποφάσισε να προμηθεύσει την σουηδική φίρμα κατασκευής σκαφών Candela με το ηλεκτρικό μοτέρ, τις μπαταρίες και το κύκλωμα φόρτισης που εφοδιάζει τα ηλεκτρικά οχήματά της.

Προορισμός το ταχύπλοο  C-8 το οποίο φιλοξενεί στην αθέατη πλευρά του την μπαταρία 69 kWh και το ηλεκτρικό μοτέρ που εφοδιάζει το Polestar 2 ενώ η πρώτη, φέρνει μαζί της και το κύκλωμα ταχείας φόρτισης που εφοδιάζει το τετράτροχο μοντέλο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι παραπάνω προδιαγραφές επιτρέπουν στο Candela C-8 την επιτευξη αυτονομίας που υπερβαίνει τα 90 χλμ. (50 ναυτικά μίλια) ενώ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 22 κόμβων μέγεθος που αντιστοιχεί σε περίπου 41 χλμ./ώρα επίγειας ταχύτητας.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του C-8 συγκαταλέγονται και τα πτυσσόμενα υδροπτερύγια που αναλαμβάνουν να προστατεύουν την καρίνα σε ρηχά νερά ενώ, ανοίγουν σε υψηλές ταχύτητες, υπερυψώνοντας το σκάφος πάνω από την επιφάνεια του νερού, μειώνοντας έτσι τις τριβές και αυξάνοντας την αποδοτικότητα χωρίς φυσικά να χρειαστεί να αναφέρουμε την εντυπωσιακή εικόνα ενός σκάφους να υπερίπταται πάνω από τα κύματα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Candela, το C-8 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οροφής αναλόγως τον σκοπό χρήσης και τις ανάγκες προστασίας των επιβατών από τις καιρικές συνθήκες. Το σκάφος διαθέτει και καμπίνα που βρίσκεται κάτω από το cockpit και μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο ενηλίκους.

Να σημειωιθεί ότι το C-8 είναι το πρώτο ευρείας παραγωγής δημιούργημα της Candela που ξεκίνησε με το επίσης ηλεκτροκίνητο C-7 ταχύτητας 20 κόμβων και αυτονομίας 92 χλμ. (50 ναυτικά μίλια), το οποίο κατασκευάστηκε σε 32 μονάδες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!